BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.477,93
HABER /  GÜNCEL

İhsanoğlu İsrail'i uyardı

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İhsanoğlu, İsrail'i Beersheva Camisi'nin avlusunda içki festivali düzenlenmemesi konusunda uyardı.

Abone ol

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, İsrail'i tarihi Beersheva Camisi'nin avlusunda içki festivali düzenlenmemesi konusunda uyararak, Müslümanların kasıtlı olarak kışkırtıldığına dikkati çekti.

İİT resmi internet sitesinde açıklaması yayımlanan İhsanoğlu, mukaddes mekanlara ve ibadethanelere kadar ulaşan saldırılardan İsrail hükümetini sorumlu tutarak bunun bölgede istikrarsızlığı ve gerginliği yaymanın ötesinde uluslararası hukuk ilkelerini hiçe saymak olduğunu kaydetti.

İhsanoğlu, "Bu ihlal Filistin'deki mukaddes ve tarihi yerlere yapılan saldırıların bir parçasıdır, İslami sembollerin yok edilmesi ve kutsallığının kirletilmesidir, bu da tüm dünyadaki Müslümanların kasıtlı olarak kışkırtılmasıdır" dedi.

Genel Sekreter, uluslararası toplumu, hukuk örgütlerini, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nü (UNESCO) ve Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Jorge Sampaio'yu göreve çağırarak acilen İsrail'in bu saldırılarını durdurması ve mukaddes yerlere ve ibadethanelere saygı duymasını sağlamalarını istedi.

Beersheva belediyesi, 5-6 Eylül'de İsrailli 30 içki üreticisinin katılımıyla Beersheva Camisi avlusunda içki festivali düzenleyeceğini açıklamıştı.