BIST 10.258
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.408,69
HABER /  GÜNCEL

İhanete nafaka yok...

Yaşı genç olan kadının evlenme şansının olması nedeniyle tazminat talebini de reddetti.

Abone ol

İzmir Aile Mahkemesi'nde, tüp bebek tedavisi gören eşinin başkasından hamile kaldığını, daha sonra çocuğu aldırdığını öğrenen Sadık U'nun (34) açtığı boşanma davası sonuçlandı. 13 yıllık eşi Aysun U'nun (32) son 3 yıldır kendisini başka erkekle aldattığını öğrendiğini, tüp bebek tedavisi gördüğünü söyleyerek sürekli kendisinden para aldığını öne süren Sadık U, bu nedenle boşanma talebinde bulundu.

Hakim, çiftin boşanmalarına karar verirken, karşı tarafın nafaka ve 100 milyar lira maddi-manevi tazminat talebini ''kocanın aldatılmış olması ve yaşı genç olan kadının evlenme olasılığının bulunması'' nedeniyle reddetti.

Mahkeme kararında, şunlar yer aldı:

''Tarafların dinletmiş oldukları tanıkların ifadeleri ve sunulan belgeler değerlendirildiğinde, tarafların olmaması, davalının yaşının genç olması, evlenme şansının olması, ayrıca sosyal yaşantı kaybının olmaması dikkate alınarak maddi-manevi tazminatın reddine, kadının evlilikle kusurlu ve çalışacak yaşta olması, yoksulluğa düşeceği kanaati oluşmadığından nafakanın reddine....''