BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,44
ALTIN 2.487,83
HABER /  GÜNCEL

İğrenç olay! Yurtta 7 erkek öğrenciye tecavüz etti...

İZMİR Dikili’deki Özel Miyase Yılmaz ortaöğretim erkek öğrenci yurdunda hizmetli olarak çalışan erkek görevli Ö.F.E.'nin, 7 öğrenciye tecavüz ettiği iddia edildi. Olayla ilgili Ö.F.E. gözaltına alındı. Yurt hakkında kapatma kararı verildi.

Abone ol

İZMİR'in Dikili ilçesindeki Özel Miyase Yılmaz ortaöğretim erkek öğrenci yurdunda görev yapan hizmetli Ö.F.E'nin 7 öğrenciye tecavüz ettiği iddia edildi. Bu iddialar üzerine Dikili Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Şüpheli hizmetli gözaltına alındı. Yurt hakkında ise kapatma kararı verildi.

BİR ÖĞRENCİNİN İHBARI ORTAYA ÇIKARDI: İ.Ö. isimli öğrencinin bir yurt çalışanının cinsel tacizine uğradığı iddiasının üzerine başlatılan soruşturmada, şu ana kadar en az 7 öğrencinin şikayetçi olduğu bildirildi.

DİĞER ÖĞRENCİLERİN İFADESİ ALINDI: Dikili Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, yurttaki diğer öğrencilerin ifadelerine başvurmaya başladı. Olayı geçekleştirdiği öne sürülen zanlı hizmetli Ö.F.E. de polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

YURTTA HİZMETLİYMİŞ: Zanlı Ö.F.E.'nin söz konusu öğrenci yurdunda hizmetli olarak görev yaptığı öğrenildi.

YURTTA İNCELEME YAPILDI: İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili idari soruşturma başlatırken, krizle mücadele ekipleri de görevlendirildi. Bu arada iğrenç iddianın ardından olay yeri inceleme ekipleri yurdun içinde inceleme yaptı.

Hürriyet'in haberine göre, ekiplerin bazı delilleri alarak olay yerinden ayrıldığı görüldü. Bu sırada yurtta öğrenci olmaması dikkat çekti. Binada bulunan yurt görevlileri ise bilgi vermekten kaçındı.

Olayın ardından bir yurt görevlisi bölgeye giden muhabirlerin görüntü almasına engel olmaya çalıştı.

Yurda Milli Eğitim Müdürlüğü’nden müfettişlerin geldiği ve inceleme yaptıkları öğrenildi.

Yurtta çocukları kalan bazı ailelerin de bilgi edinmek ve çocuklarının eşyalarını almak üzere yurda geldikleri görüldü.

YURT KAPATILDI, ŞİKAYETÇİ SAYISI ARTABİLİR: Yapılan incelemelerin ardından yurt hakkında kapatma kararı verildi.

İçeride son kalan öğrenciler de akşam saatlerinde yurttan nakledildi. Şikayetçi sayısının artabileceği de edinilen bilgiler arasında...

Kapatma kararının ardından yurdun ışıkları içerideki bir görevli tarafından söndürüldü.