BIST 10.258
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.408,69
HABER /  GÜNCEL

İğneyi yanlışlıkla kendine yapınca

Kırım Kanamalı Ateşi (KKKA) hastasına iğne yapmak isteyen asistan doktor Mustafa Bilgiç, kendi hatasının kurbanı oldu.

Abone ol

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde iki haftadır tedavi gören Kırım Kanamalı Ateşi (KKKA) hastasına iğne yapmak isteyen asistan doktor Mustafa Bilgiç (27), iğneyi yanlışlıkla eline batırması sonucu hayatını kaybetti.

3 yıllık doktorun iğneyi elinden düşürdüğü, yerden alırken eline batırdığı, bulaşan virüsle komaya girdiği ve tedavi altına alındığı Yoğun Bakım Servisi’nde hayatını kaybettiği bildirildi. Bir yıllık evli olan genç doktor Mustafa Bilgiç'in (27) cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Çorum’un Dodurga ilçesine bağlı Yerköy’e gönderildi.

İki hafta önce Havza ilçesi Arslançayır köyünde vücuduna yapışan kenenin ısırması sonucu ishal, halsizlik, ateş şikayetleri baş gösteren Arslan Y.(50), Havza Devlet Hastanesi'ne başvurdu, şikayeti geçmeyince Samsun OMÜ Tıp Fakültesi’ne sevk edildi. Hastadan alınan numunelerin Ankara’da incelenmesi sonucu Y.’nin KKKA hastalığına yakalandığı anlaşıldı. Hasta, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda yoğun bakıma alındı.

Hastanenin acil ana bilim dalı asistanlarından 27 yaşındaki doktor Mustafa Bilgiç, tedavide kullanılan iğneyi hastaya vurmak isterken elinden düşürdü. Yerden almak isterken kaza sonucu eline batan iğneden virüs kapan genç doktor, kısa bir süre sonra komaya girdi. Doktor Mustafa Bilgiç, hemen yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

KKKA hastası Arslan Y. 9 gün önce öldü. Yoğun bakımda tutulan genç doktor ise bu gece yarısı hayatını kaybetti. Genç doktorun vefatı, tıp fakültesi ve hastane yönetimi ile mesai arkadaşlarını gözyaşlarına boğdu.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Bağırıcı, derin üzüntü içinde olduklarını söyledi. Bu olayın doktorların çalışma şartlarının zorluğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade eden Prof. Dr. Bağırıcı, “Hepimiz çok üzüntülüyüz. Meslektaşımız Dr. Mustafa Bilgiç, bizim meslek şehidimiz oldu. Allah mekanını cennet etsin. Böyle hadiseler sık yaşanan durumlar değil, ama bu hadise, hekimlerin ne kadar zor şartlar altında çalıştığını gösteriyor. Söyleyecek çok bir şey yok. Hepimizin başı sağ olsun." dedi.

Tıp Fakültesi Acil Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yücel Yavuz ise Dr. Bilgiç’i kurtarmak için yapılması gereken her şeyi yaptıklarını kaydetti. Ancak sonucun değişmediğini vurgulayan Prof. Dr. Yavuz, gelecekte iyi bir hekim olacağına inandığı asistanını kaybetmenin derin acısını yaşadığını ifade etti.

3 YIL ÖNCE DE HEMŞİRE HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Aynı hastanede benzer durum, 3 yıl önce de yaşanmıştı. Kene ısırması neticesinde Vezirköprü ilçesinde OMÜ Tıp Fakültesi’ne sevk edilen bir hastaya serum takmak isterken serum iğnesini eline batıran hemşire Kübra Yazım, KKKA hastalığı virüsü kapmıştı. Yazım, tedavi altına alındığı enfeksiyon hastalıkları servisinde hayatını kaybetmişti.