BIST 10.617
DOLAR 32,25
EURO 35,04
ALTIN 2.486,91
HABER /  EKONOMİ

İDO'dan süper kampanya!

İDO'nun 1 Temmuz'da başlayacağı uygulama ile yolcu, biletini ne kadar erken alırsa o kadar indirimden faydalanacak.

Abone ol

İDO'nun 1 Temmuz'da başlayacağı uygulama ile yolcu, biletini ne kadar erken alırsa o kadar indirimden faydalanacak. Örneğin Yenikapı-Bandırma hattında 35 lira olan yolcu bileti 5 liraya, 135 lira olan araç bileti ise 35 liraya alınabilecek

Bir süre önce özelleştirilen İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) 1 Temmuz'dan itibaren dinamik ve esnek fiyatlandırma sistemine geçerek erken bilet alacak yolculara daha ucuz bilet satmayı planlıyor. Yenikapı-Bandırma hattında başlayacak yeni sistem, daha sonra tüm İDO hatlarında uygulamaya konulacak.

Havayolu ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı sektörlerinde uzun yıllardır uygulanmakta olan dinamik ve esnek fiyatlandırma sistemi sayesinde erken bilet satın alan İDO yolcuları, daha ekonomik koşullarda yolculuk yapma fırsatını yakalayacak. Yeni sistemle yolcular, ne kadar erken bilet satın alırsa, bilet fiyatları o kadar ekonomik olacak.

Pilot uygulamanın başlayacağı Yenikapı-Bandırma hattında, yaya yolcu bileti 35 TL, araç bileti 130 TL iken uygulanacak yeni sistemle yayalar için 5 TL, araçlar için 30 TL'den başlayabilecek. Sefer tarihi yaklaştıkça bilet fiyatları kademeli olarak artacak.

Dolayısıyla, erken bilet alanlar önemli bir avantaj elde etmiş olacak. İDO yolcuları, bilet fiyatlarını kurumun web sitesinden, çağrı merkezinden ve bilet satış noktalarından öğrenip işlem yapabilecekler.