BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İdil'den yükselen teröre isyan sesi

16 köylü... Bir gece yarısı yataklarından kaldırılıp kurşuna dizildiler. PKK katliamının yıldönümünde teröre lanet yağdı.

Abone ol

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Peçenek köyünde 1987 yılında terör örgütü PKK tarafından öldürülen 16 vatandaş düzenlenen törenle anıldı.

Törende konuşan İdil Kaymakamı Adem Kaya, yaşanan katliamın terör örgütünün nereye hizmet ettiği, nereye çalıştığı, hangi hakları savunduğu, ne amaçla var olduğu sorularının cevaplarının apaçık bir göstergesi olduğunu söyleyerek, ''Terör örgütü bu bölgeye zarardan, ziyandan, yangından başka bir şey getirmemiştir'' dedi.

16 KÖYLÜ KATLEDİLMİŞTİ

Şırnak Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Güngör de 23 yıl önce köylerindeki 16 kişinin terör örgütü PKK tarafından evlerinde haince katledildiğini belirterek, ''Bizim üzerimizden ellerinizi çekin artık yeter. Onların gece gibi karanlık yüzlerini gayet iyi biliyoruz. Terör örgütü bölgeye katliam, acı, hüzün gözyaşından başka bir şey vermemiştir. Onları bir kez daha lanetliyorum'' diye konuştu.

Katliamda şehit olan Köy Muhtarı Nuri İstik'in torunu Sabuha İstik ise, demokrasi ve insan haklarını savunduklarını iddia eden terör örgütü mensupları ve yandaşlarının, öldürdükleri bu insanları kendilerine unutturmaya çalıştıklarını kaydetti.

Yapılan haince katliamları unutmadıklarını, unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayan İstik, ''Yıllardır eli kanlı terör örgütünün sözde liderleri, akıtılan kanın üzerinden ticaret yaparak ceplerini doldurmakta, bir yandan da mayın ve bombalarla masum insanların canına kastetmeye, haince ve kalleşçe, savunmasız insanlarımıza zarar vermeye devam etmektedirler. Eski kötü günleri tekrar yaşamamak için haince her eylem ve örgütün karşısında yerimizi alacağız'' şeklinde konuştu.

Daha sonra öldürülenlerin mezarları başında dualar okundu. Törene, Vali yardımcısı Ramazan Kurtyemez, Şırnak İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Faruk Bal, kurum amirleri ve şehit yakınları katıldı.