BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,78
ALTIN 2.436,34
HABER /  GÜNCEL

İddia üzerine 5 askerin silahına el konuldu

Genelkurmay Başkanlığı, Kilis Devlet Hastanesi’ne yaralı olarak getirilen bir Suriyeli’nin, ’kendisini askerlerin vurduğu’ iddiası üzerine s...

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Kilis Devlet Hastanesi’ne yaralı olarak getirilen bir Suriyeli’nin, ’kendisini askerlerin vurduğu’ iddiası üzerine soruşturma başlatıldığı ve soruşturma kapsamında 5 askerin silahına el konulduğunu açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan sınır olaylarına yönelik yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2’nci Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Karbeyaz Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, hudut devriye faaliyeti icra eden bir Mobil Yol Kontrol Unsuru tarafından, akaryakıt kaçakçılığında kullanılacağı değerlendirilen parçalar halinde toplam bin 500 metre uzunluğunda boru bulunduğu belirtilerek, Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak borunun olay yerinde imha edildiği kaydedildi.

5 ADET SAL VE 60 BİDON İMHA EDİLDİ
Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2’nci Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Hacıpaşa ve Ütğm. Alim Hudut Karakol sorumluluk sahalarında, Asi Nehri üzerinde ve yakın civarında, akaryakıt kaçakçılığı ve yasa dışı geçiş maksadıyla kullanıldığı değerlendirilen, beş adet sal ve 60 adet 60 litrelik akaryakıt dolu bidon tespit edildiği ifade edilerek Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak beş adet sal ve 60 adet bidonun olay yerinde imha edildiği bildirildi.

ATEŞE ATEŞLE KARŞILIK VERİLDİ
Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 1’inci Hudut Alay Komutanlığı Kilis Öncüpınar Şimşek Hd.Krk. sorumluluk sahasında, 09 Haziran 2014 günü saat 08:45 sularında, Suriye’den Türkiye’ye doğru mayınlı saha içerisinde duvar engeline yaklaşan malzeme yüklü 8 adet jip ve Türkiye tarafında bekleyen 7 adet jip tespit edildiği belirtildi.
Açıklamada, "Tespit edilen bu durum üzerine, hudut unsurlarımız tarafından araçlara "DUR" ikazında bulunulmuş, "Dur" ikazına uymayan Suriye tarafındaki söz konusu araçlardan, unsurlarımızın üzerine hedef gözetmeksizin ateş açmıştır. Açılan ateşe unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmiş olup, Türkiye ve Suriye tarafındaki söz konusu araçlar geldikleri istikamette kaçarak bölgeden uzaklaşmıştır" denildi.

YARALI SURİYELİ, KENDİSİNİ ASKERLERİN VURDUĞUNU İDDİA ETTİ
Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 1’inci Hudut Alay Komutanlığı Kilis Havuzlubahçe Öncü Hudut Karakol sorumluluk sahasında, Suriye’den Türkiye’ye doğru bir aracın hudut hattına yaklaştığı tespit edildiği vurgulanan açıklamada, tespit edilen bu durum üzerine, unsurlar tarafından "Dur" ikazında bulunulduğu ifade edildi. Aracın "Dur" ikazına uymaması üzerine uyarı ateşi açıldığı vurgulanarak, bunun üzerine aracın Suriye istikametinde bölgeden uzaklaştığı bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:
"Bilahare yaralı Suriye uyruklu bir şahsın, askerler tarafından vurulduğunu iddia ederek Kilis Devlet Hastanesine getirildiği ve hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirilmiştir. 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı (Gaziantep) Askeri Savcılığınca adli soruşturma başlatılmış olup, hudut unsurlarında görevli iki Uzman Çavuş ve üç Er’e ait G-3 Piyade Tüfeklerine el konulduğu belirtilmiştir."
(İHA)