BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.442,84
HABER /  GÜNCEL

İdam mahkumun son isteği

Bu idam mahkumunun son isteği biraz şaşırtıcı... Bakın ne istek ne?

Abone ol

İdam cezalarına karşı çıkan Marco Evaristti adlı sanatçının yeni çalışmasına bir idam mahkumu 'balık yemi' olarak katkıda bulunacak. Evaristti, sergisine gelen ziyaretçilere tozları balıklara yem olarak atmaları için verecek. İşte o balık yemi idam edilerek öldürülmüş mahkum olacak!

TOZ HALİNE GETİRİLECEK

ABD'nin Teksas eyaletinde yaşayan Gene Hathorn 1985'te babası, üvey annesi ve üvey kardeşini öldürmekten idam cezasına çarptırıldı. 47 yaşındaki mahkum, cezasının iptali için yaptığı üçüncü temyiz başvurusunun da reddi halinde yakın zamanda idam edilecek. Hathorn'un idam edilmesinin ardından cesedinin vasisi olarak atadığı Evaristti, önce mahkumun bedenini donduracak, daha sonra ise toz haline getirecek.

BALIKLARA YEM OLACAK

Evaristti, eserini görmeye gelen ziyaretçilere Hathorn'un tozlarından yapılmış balık yemlerini dağıtacak, ziyaretçiler de içerisinde yüzlerce Japon balığının bulunduğu tankın başına geçip balıkları besleyecek. Evaristti, ilk olarak geçtiğimiz yıl Livingston hapishanesinde buluştuğu Hathorn'un çalışmasına ilham kaynağı olduğunu, mahkumun dava kayıtlarında 'insan süprüntüsü' olarak adlandırıldığını kaydetti. Evaristti, bu terimden yola çıkarak Hathorn'u balık yemi yapmaya karar verdiğini söyledi.