BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,72
ALTIN 2.498,79
HABER /  GÜNCEL

İçişleri Bakanlığı ihraç edilen memurların tam listesi

İçişleri Bakanlığı'ndan ihraç edilen vali, vali yardımcısı ve memurların bulunduğu tam liste Resmi Gazete'de yayınlandı. İçişleri Bakanlığı'ndan ihraç edilen isimlerin tam listesi haberimizde.

Abone ol

1 Eylül 2016 tarihli resmi gazetede çıkan 672 sayılı KHK ile Bakanlıklarla binlerce kişi ihraç edildi. İhraç listesinde 50 bin 589 kişi yer alırken, İçişleri Bakanlığı'nda da vali, vali yardımcısı ve binlerce memur bakanlıktan atıldı. İsim isim İçişleri Bakanlığı'nda ihraç edilenlerin listesi internethaber.com'da.

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Türkiye geneli açığa alınan yaklaşık 80 bin kamu personelinden 42 bin 881 memur ihraç edildi. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA İHRAÇ EDİLENLER TAM LİSTE - TIKLAYINIZ

BU KURUMLARDA İHRAÇ DAHA FAZLA

Resmi Gazetenin mükerrer 29818 sayısında yer alan yer alan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki binlerce kişi memuriyetten çıkarıldı.

OHAL kapsamında bu şekilde memurluktan ihraç edilen kişilerin, rütbe ve memuriyetleri alınır ve bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmezler ve bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecektir. Bu kişilerin varsa silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgeleri ve pilot lisansları iptal edilir ve bu kişiler oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde tahliye edilecektir. Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacaktır. Ayrıca bu kişiler büyükelçi, vali gibi unvanları ve müsteşar, kaymakam ve benzeri meslek adlarını ve sıfatlarını kullanamazlar ve bu unvan, sıfat ve meslek adlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamayacaktır.

İHRAÇ MEMURLARI NE BEKLİYOR?

Kamu görevinde ihraç edilen memurları adli yargılama süreci bekliyor. Adli yargılamada ise cezalar oldukça ağır olacağı gelen bilgiler arasında yer almaktadır. FETÖ/PDY kapsamında ihraç edilen memurlar TCK 309'uncu maddesine göre Anayasal düzeni kaldırmak için silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla TCK 314'ncü maddesine göre işlem yapılacak. Buna göre silahlı örgüt kuran veya yöneten kişi, on yıldan onbeş yıla kadar, örgüte üye olanlara, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanabilecek.