BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,57
HABER /  GÜNCEL

İçişleri bakanlığı açıkladı son bir haftada 23 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığınca, iç güvenlik operasyonları kapsamında son bir haftada 1'i sözde üst düzey 23 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Operasyonlarda 11 terörist teslim olurken mavi listede aranan DEAŞ'lıda yakalandı.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı son bir haftada terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlar hakkında açıklama yaptı. İç Güvenlik Operasyonları çerçevesinde 1’i sözde üst düzey toplam 23 terörist etkisiz hale getirildi.

Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ile İç Güvenlik Operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca 2.404 operasyon yapıldı.

Terör Örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 751 terör,  3 bin 351 uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından ve 226 Düzensiz Göçle Mücadele kapsamında olmak üzere toplam 4.328 kişi gözaltına alındı.

Etkisiz hale getirilen 23 teröristin içinde mavi kategoride aranan Ayşenur İnci isimli terörist de bulunuyor. Teröristlerin 11'i sağ ele geçirilirken 11'de teslim oldu 1'i öldü. Ayrıca 12 ilde yapılan operasyonlar sayesinde teröristlerin barınak ve mağaraları kullanılamaz hale getirildi.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELEDE
Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 233 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılmış, tespit edilen 201 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELEDE
547’si denizlerde olmak üzere toplam 3.821 düzensiz göçmen yakalandı, düzensiz göçmenlerin yasadışı yollarla yurtiçine girmesine ve yurtdışına çıkmasına aracılık eden 226 organizatör gözaltına alındı