BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

'İbne' davasını Başbakan Erdoğan kazandı

Başbakan Erdoğan, hakkında 'ibne' tweet'i atan Levent Pişkin'e açtığı davayı kazandı.

Abone ol

İbne” tweet’i nedeniyle Başbakan Erdoğan'ın dava açtığı Levent Pişkin 2 ay 15 gün karşılığı bin 500 lira para cezasına çarptırıldı.

'DÖRT DÖRTLÜK İBNEYİM' 

LGBTİ aktivisti Levent Pişkin, Başbakan’ın “Alevilik Hz. Ali’yi sevmekse ben dört dörtlük bir Alevi’yim” açıklaması üzerine twitter’dan “Erdoğan’dan ‘dört dörtlük ibneyim, ibneliği sizden öğrenecek değiliz’ açıklaması bekliyorum. Öptüm. #AnayasadaLGBT” yazmıştı.

Bugün ikinci celsesi görülen davada, Erdoğan’ın avukatı Pişkin’in “kamu görevlisine kamu görevinden dolayı hakaret, iftira ve ağır tahrik”ten cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme Pişkin’i yazılı iletiyle hakaret suçundan cezalandırdı. Pişkin’e 2 ay 15 gün karşılığı  bin 500 lira para cezası verilirken, hükmün açıklaması geri bırakıldı.

PİŞKİN: 'BEN İBNEYİM VE...' 

Pişkin sözlü savunmasında “Ben ibneyim ve ibneliğin olağanlaşması için mücadele ediyorum. İbneyi bir hakaret olarak kullanmam mümkün değil” dedi. Başbakan Erdoğan hakkında, kendi cinsel yönelimini aşağıladığı için gerçekleştirdiği ve sonuca bağlanmayan karşı suç duyurusunu hatırlattı.

BAŞBAKAN'IN AVUKATI: 'İBNE HAKARETTİR'

Başbakan Erdoğan’ın avukatı ise Pişkin’e “Rant elde etmek için konuyu başka yöne çektiğini” söylerken, “Sanığın cinsel tercihi bizi ilgilendirmez. İbne sözcüğünü cinsel tercih olarak değerlendirmesi, bu sözü hakaret olarak söylemediğini göstermez. Cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.