BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,56
ALTIN 2.383,47
HABER /  GÜNCEL

İBB'de kaç kişinin işine son verildi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhana'de vatandaşlara seslendi.

Abone ol

Saraçhane'deki belediye binası önünde vatandaşlara hitap eden Kadir Topbaş, milli iradeye kastedenlere karşı çok önemli bir duruş sergilendiğini belirterek, "Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Destan yazdınız. İştahlarını kursaklarında bıraktınız. Bunu tahmin edemediler, bunu hesap edemediler. Çünkü her şeyin üstünde Allah’ın hesabı var" dedi.

Darbe girişimi nedeniyle şehitlerin ve yaralıların olduğunu ve acıların yaşandığını hatırlatan Topbaş, şöyle konuştu:

"Bedelsiz olmuyor maalesef. Hele belediyemizi işgale karşı burada 7'den 70’e duruş sergileyen, hayatını burada veren şehitlerimiz inanıyorum ki haberdardırlar ve bizi izliyorlardır. Destan yazdığınız için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tarih sizleri yazacak. Büyük bir millet olduğumuzu bir kez daha ortaya koydunuz. Silahın namlusuna rağmen milli iradeye, vatana ve devlete sahip çıktınız. Ortaya artık kimsenin cesaret edemeyeceği bir olgu çıktı."

İnsanların hayatlarında olduğu gibi devletlerin hayatlarında da dönüm noktaları olduğunu vurgulayan Topbaş, "15 Temmuz, rabbimin ve sizlerin gayretiyle karanlığın aydınlığa dönüştüğü, terör ve kaosa son verilen bir gündür. Asker elbisesi giyen teröristlerce bir işgal yapılmak istendi. Bizim askerimiz peygamber ocağının evlatlarıdır. Onların bu güzelliğini karalamaya çalışanlara hepimiz lanet okuyoruz. Şehitlerin hürmetine bir kaos yaşatamadılar. Şehit aileleri, torunları her daim nöbette olmalıdır. Hepimiz demokrasi nöbetindeyiz." diye konuştu.

Topbaş, zor günlerden geçen Türkiye'nin yeniden şahlandığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bizim yüreğimiz var, sizin tankınız topunuz olsa ne yazar" diyerek büyük bir duruş sergilediğini vurguladı.

Halkın iradesinin önünde hiçbir gücün duramayacağını vurgulayan Başkan Topbaş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Vatanımız, bayrağımız bizim namusumuzdur. Bize öyle öğrettiler. Gerekirse canımızı veririz. Biz bu görevlere gelirken cumhurbaşkanımızın söylediği gibi kefenimizle geldik. Emanetini şerefiyle teslim etmek var. Korkaklar gibi yok olup gitmek var. Tarih sizleri şanlı sayfalarına kaydetti. Bu meydanların sahibi sizsiniz. Siz sahip çıktığınız müddetçe bu topraklara bu bayrağa kimsenin eli değemez. Sizin gücünüz onlar için hiçbir silahın yapamayacağı bir korku. Millet olarak bütün dünyanın barış ve huzuruna katkı sunma görevimiz var. Ecdadımızın yaptığı gibi bütün coğrafyalara şefkat ve merhamet elimizin uzanması gerekiyor. Geleceğe birlikte yürüyecek, güzel geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz inşallah."

Kadir Topbaş'ın konuşmasının ardından meydandaki vatandaşlar dua ederek, hayatını kaybedenleri andı.

İBB'DEN KAÇ KİŞİ ATILDI?

Kadir Topbaş, kişisel sosyal medya hesabı Twitter'dan da açıklamalarda bulundu. Topbaş, şuana kadar 300 kişinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevine son verildiğini ifade etti. Tespitlerinin devam edeceğini belirten Topbaş, asla affetmeyeceklerini söyledi.