BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.438,79
HABER /  GÜNCEL

UKİDER'den hain girişime sert tepki!

Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği (UKİDER), 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişimiyle ilgili açıklama yaparak hain kalkışmaya tepki gösterdi.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişimine UKİDER'den tepki geldi. Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği, paralel cuntacıların hain girişiminin milletçe engellendiği belirtilerek "Seçilmiş Cumhurbaşkanımızın, seçilmiş hükümetimizin ve milli iradenin tek temsilcisi olan Meclisimizin yanındayız” ifadesi kullanıldı.

TSK ve devlet içinde ele geçirdiği unsurlar ve kendi yandaşları ile demokrasiyi ortadan kaldırmayı hedefleyen, bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı ve seçilmiş hükümetini hedef alan paralel terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine UKİDER’den büyük tepki geldi.

Uluslararası Kalkınma ve İstihdam Derneği Başkanı Barış Tapancı yaptığı yazılı açıklamada, “Topunu tüfeğini millete çeviren gözü dönmüş paralel cuntacılar iyi bilmelidir ki, ülkemizi ne onlara ne de başka hain emelleri olan kesimlere teslim etmeyeceğiz. UKİDER olarak kanımızın son damlasına kadar demokrasimizin, seçilmiş Cumhurbaşkanımızın, seçilmiş hükümetimizin ve milli iradenin tek temsilcisi olan Meclisimizin yanındayız” dedi.

Tapancı yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“ Devlet içine ve TSK’ya yuvalanan FETÖ Terör Örgütü tarafından milli iradeyi gasp edebilmek, Cumhurbaşkanımızın canına kastetmek, hükümeti devirmek amacıyla kalkışılan darbe girişimini nefretle ve şiddetle kınıyoruz.

Asker kılığına girmiş gözü dönmüş paralel caniler bilmelidir ki, ülkemizi size ya da başka hain hesapları olan kimseye asla teslim etmeyeceğiz.

Halkın ordusunun silahlarını halka doğrultan bu eli kanlı cuntanın girişimini sonuna kadar reddediyor, devletimizin, Cumhurbaşkanımızın, Meclisimizin, hükümetimizin yanında olduğumuzu kuvvetle haykırıyoruz.

Paralel Cuntacıların katliam gibi saldırılarına aldırmayarak sokaklara dökülen ve milli iradeye sahip çıkan halkımız tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir.

Eli kanlı cuntacıların, darbecilerin bombalarıyla, kurşunlarıyla 200’ün üzerinde şehit verilmiş, yüzlerce vatandaşımız ve askerimiz yaralanmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin vatansever unsurları bizlerin gözbebeğidir. İçinden çıkan bir grup paralel hainin, asker üniformalı teröristlerin giriştiği bu alçakça hareket, TSK’yı yıpratmaya dönüşmemelidir.

Ülkemiz daha öncede darbelerin her türlüsü ile muhatap olmuştur. Fakat bu seferki kadar kalleşçe, haince, ahlaksızca olanla ilk defa karşılaşılmıştır.

Türkiye darbecilere, darbe severlere teslim olmaz. Olmayacaktır da.

Bunu tüm dünya görmüştür.

Milletin iradesine el koymak, ümmetin lideri Sayın Cumhurbaşkanımızın canına kast etmek üzere harekete geçen ancak milletin büyük feraseti, dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümetin süreci akıllıca yönetimi sayesinde başarıya ulaşamayan paralel cuntacılar, bunlara yardım ve yataklık edenler en ağır şekilde ve çıkması halinde idam ile yargılanmalı, en ağır biçimde cezalandırılmalıdır.

Bu yapının devlet kademelerine sızmış olan, yapıya destek veren tüm militanları sağlam delillerle tespit edilerek bertaraf edilmelidir.

Bizler bu ülkeye, bu millete, bu devlete, bu hükümete ve ümmetin umudu olan Sayın Cumhurbaşkanına sonuna kadar inanmış olan UKİDER camiası olarak tek devlet, tek bayrak, tek vatan duruşumuzu bir kez daha teyid eder, demokrasiye olan desteğimizi bir kez daha ilan ederiz.

Allah bu millete ve bu devlete bir daha böyle bir hainlik göstermesin.

Demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz”