BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hz. Muhammed'e canlı yayında hakaret!

Hakkı Devrim, Okan Bayülgen'in programında müslüman halkın gözünün içine baka baka, Hz. Muhammed için akıl almaz cümleler kurdu.

Abone ol

İNTERNETHABER / Hz. Muhammed 'kabile şefidir'... Canlı yayında halkın tepkisini toplayan bu söz, gazeteci yazar Hakkı Devrim'in ağzından çıktı.

Okan Bayülgen'in sunduğu Muhallebi Kralı programına konuk olan gazeteci yazar Hakkı Devrim, Hz. Muhammed için öyle sözler sarfetti ki, hem stüdyodakiler hem de ekran başındakiler öfkesine hakim olamadı.

Devrim'e ilk tepki programın bir diğer konuğu olan ilahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk'ten geldi. Öztürk, peygamberi 'kabile şefi' olarak tanımlamanın yanlış olduğunu belirterek Hakkı Devrim'e ders vermeye çalıştı.

Programında ardından o sözler sanal aleme de konu oldu. Programdaki tepki toplayan sözler üzerine bir çok izleyici mail ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden Hakkı Devrim'e tepki gösterdi.

Bugün Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Hakkı Devrim'in, Hz. Muhammed'e yaptığı saygısızlığı köşesine taşıdı ve o sözlere böyle çıkıştı;

İşte Taşgetiren'in köşe yazısından ilgili bölüm:

"TV 8'de yayınlandığı gece izleyemedim. Sonradan okuyucularım uyardı. Hakkı Devrim, Okan Bayülgen'in programında Peygamberimizi "Kabile şefi", Kur'an'ı "Muhammed'in sözleri" diye tanımlamak dahil akıl almaz gaflara imza atıyor. Yazık. O yaşta ve tecrübede bir insan için affedilmez bir çirkinlik. Utanç verici, utanç verici, utanç verici. Böylesine utanç verici bir işe imza atmak, yüreğine yük olmuyorsa o yüreğe yazık. Çok yazık. Böyle durumlarda gerekeni kendisinin daha iyi bilmesi lazım"

İŞTE O ANLAR