BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.430,01
HABER /  GÜNCEL

Hyundai 4x4 kulübü gezide

Hyundai'nin Tucson ve Santa Fe 4x4 modellerini kullananlar için kurulan 4x4 Club, ilk gezisini gerçekleştirdi. Gezi Bolu'da büyük rağbet gördü.

Abone ol

Hyundai'nin Tucson ve Santa Fe 4x4 modellerine sahip olanlar için ortak bir platform yaratmak amacıyla oluşturulan Hyundai 4x4 Kulübü, tanışma amaçlı ilk gezisini Bolu - Abant bölgesinde gerçekleştirdi.

Yaklaşık 20 araç ve 40'dan fazla katılımcıyla düzenlenen gezide araçlar, 23 Temmuz 2005 Cumartesi sabahı İstanbul'dan yola çıkarak Bolu'ya ulaştı. Genellikle şehir içinde kullanılan 4x4 araçların, arazi koşullarındaki kabiliyetlerini teorik ve uygulamalı olarak göstermeyi ve şehir içinde kullanılmayan özelliklerini ortaya çıkarmayı amaçlayan gezide katılımcılar Abant'ta ilk olarak öğle yemeği yediler. Daha sonra tüm ekipler, 4x4 konusunda uzman olan yetkililerden teorik ürün eğitimi ve off-road teknikleri eğitimi aldılar. Bu eğitimde tüm katılımcılara 4x4 araçlarının prensipleri ve diferansiyel sistemleri, eğimlere yaklaşma ve uzaklaşma açıları, sudan geçişlerin nasıl yapıldığı, çamur ve kanallardan nasıl geçildiği, eğimli yüzeylere nasıl çıkılıp inildiği, zeminlerde hangi lastiklerin kullanılacağı, lastik hava basınçları ve basit temel kurtarma teknikleri anlatıldı.

Teorik eğitimin ardından tüm katılımcılar uygulamalı eğitime geçtiler. İlk olarak tüm Hyundai Tucson ve Santa Fe sahiplerine ve katılımcılara, araçlar ile ilgili temel teknik ve bakım bilgileri aktarıldı ve araç üzerindeki kontrollerin kullanım bilgileri verildi. Daha sonra tüm Hyundai Tucson ve Santa Fe'ler konvoy halinde yola çıktılar. Abant bölgesinin doğal şartlarında ve belirli noktalarda uzman ekip tarafından özel olarak hazırlanan parkurlarda eğitim alan katılımcılara 4x4 kullanımında nelerin yapılması ve yapılmaması gerektiği ve tehlikeli durumlar uygulamalı olarak gösterildi. Aktivitenin ilk günü, Abant Gölü manzarası eşliğinde akşam verilen barbekü partisi ile sona erdi.

Aktivitenin ikinci günü olan 24 Temmuz 2005 Pazar sabahı, tüm katılımcılara yön bulma eğitimi verildi. Temel olarak GPS (Global Positioning System-Yön Belirleme Sistemi), harita ve pusula okuma tekniklerinin aktarıldığı teorik ve uygulamalı eğitimin ardından off-road müsabakası düzenlendi. Bu müsabakada tüm katılımcılar verilen yol kitapçıkları ve ipuçlarıyla öğle yemeğinin yapıldığı piknik alanına ulaştılar. Oldukça eğlenceli geçen bir haftasonunun ardından da tüm katılımcılar, konvoy halinde İstanbul'a geri döndüler.

Hyundai yetkilileri, 4x4 Kulübü'nün kurulmasıyla birlikte önümüzdeki dönemlerde tüm Türkiye çapındaki Hyundai 4x4 kullanıcılarını bir araya getirip, çok daha farklı ve eğlenceli aktiviteler gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirttiler.

Kaynak: http://otomobil.mynet.com

4x4