BIST 10.206
DOLAR 32,34
EURO 34,89
ALTIN 2.378,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Huzurlarınızda kardeş aile korosu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'ye örnek olan “Kardeş Aile” projesinde yeni bir heyecan başladı.

Abone ol

Kentli aileler ile göç yoluyla kente gelmiş ailelerin bir araya getirildiği projede, Türk Halk Müziği dalında çalışacak “Kardeşler Korosu” için seçmeler yapılarak koro oluşturuldu.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark Gençlik Tiyatrosu salonunda gerçekleştirilen seçmelerin bir araya gelen kardeşler korosu, müzik öğretmenleri Mesut Akbaba ve Ali Bitkin ve Kardeş Aile proje görevlisi Gonca Altıntaş ile birlikte çalışmalarına başladı.


Hep birlikte 'geniş bir aile' oluşturduklarını vurgulayan Kardeş Aile üyeleri, “Kentli aileler ve göç yoluyla kente gelen kardeş aileler arasında çok güzel bir fikir ve kültür alışverişi oluyor. Hepimiz için yararlı olacak yeni adımlar atıyoruz. Çok güzel paylaşımlar yaşıyoruz. Şimdi de koromuz kuruldu. Bu koro sayesinde de yeni güzellikleri paylaşacağımıza inanıyoruz. Müzikle ortak duyguları buluşturacağız. Kardeşliğimizin müzik sayesinde daha da pekişeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu. Seçmeleri gerçekleştiren ve koroyu çalıştıran Müzik öğretmeni Mesut Akbaba ise iki haftadır sürdürdükleri çalışmalarda sergilenen performansın kendisini çok etkilediğini söyledi. Kardeşler Korosu, önümüzdeki günlerde hem kardeş aile etkinliklerinde hem de halka açık programlarda Türk Halk Müziği konserleri verecek.


ÖRNEK DAYANIŞMA
İzmir Büyükşehir bütününde sosyal - ekonomik farklılıkları olan ve kent yaşamına katılım düzeyleri arasında eşitsizlikler bulunan aileler arasında “Kardeş Aile” bağı oluşturarak sosyal dayanışmanın sağlanması amaçlanan proje, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun fikir sahipliğinde ortaya çıktı. “Kente göçle gelen aileler ile kent merkezinde oturan aileleri bir araya getirerek sahip oldukları birikimlerin birbirine aktarılmasına yardımcı olmak” ana hedefi taşıyan proje ile yüzlerce aile “Kardeş Aile” bağı ile kentte dayanışma içinde yaşıyor. Kardeş Aile Projesi, 2007 tarihinden bu yana çalışmalarını sürdürüyor. Dört sosyolog, iki psikolog ve bir büro çalışanından oluşan proje ekibinin çalışmaları 2008 yılı boyunca pilot bölge olarak belirlenen Bornova, Karşıyaka, Buca ve Konak ilçelerinde sürdürüldü. Çalışmalar 2009 yılından itibaren Büyükşehir'e bağlı tüm ilçelerde devam ediyor.