BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,44
ALTIN 2.490,97
HABER /  MEDYA

Hüseyin Gülerce 'acil' dedi yetkililere seslendi

Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, bugünkü köşe yazısında internet medyası yasasının neden acil çıkarılması gerektiğini anlattı.

Abone ol

Bütün Avrupa ülkelerinde var ama bizde İnternet medyasının hala bir yasası yok. Yasa olmadığı için ülkemizde mağduriyetler, artarak devam ediyor. Terörle başarıyla mücadele eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bile hedefe konuluyor.

İnternet ortamındaki bu yasal boşluktan yararlananlar internet ortamını terörize etmekten çekinmiyor. İşte bu sorunu 13 yıldır her platformda dile getiren İnternet Medyası Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık'a, Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'den destek geldi.

"Acil: İnternet medyası yasa bekliyor" başlıklı yazısında Gülerce, İnternet medyasına artık bir yasa getirilmesinin zorunlu hale geldiğini anlattı. İnternet medyasının etki gücü açısından yazılı ve görsel medyanın önüne geçtiğine işaret eden yazar, yazısında şu ifadeleri kullandı:

MASUM İNSANLAR İFTİRALARA KARALANIYOR
"İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık 18 yıldır bıkmadan usanmadan haykırıyor: Artık internet medyası, üvey evlat muamelesi görmemeli. Fikri, zikri ve zihni kötüye işleyenler, bu sektörü kirletmesin. Adam elinde bilgisayar, terör estiriyor... Bir haber yazıyor, google anında endeksliyor... Masum insanlar iftiralarla karalanıyor. Canlar yanıyor, ocaklar sönüyor... O haber silinene kadar canı yanan kişinin ne işi kalıyor, ne de itibarı... Yasa olmayınca böyle oluyor maalesef... Biz sorumlu gazetecilik yapmak istiyoruz. Allah rızası için bizi 'sorunlu' olmaktan kurtarın.” 

Basın yasasına eklenecek tek bir madde ile halledilebilecek bu meselenin, artık beklemeye tahammülü kalmamıştır. "

Hüseyin Gülerce'nin yazısının tamamı

Süleyman Soylu'ya iftira! Ersoy Dede ve Cem Küçük işin aslını yazdı