BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,93
HABER /  DÜNYA

Hüseyin Çelik’ten fişleme iddiaları na yanıt

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, bir gazetede yayınlanan fişleme belgesiyle ilgili olarak, “MİT içerisinde b...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, bir gazetede yayınlanan fişleme belgesiyle ilgili olarak, “MİT içerisinde bir arıza varsa ki bu sızmalar bu arızaları gösteriyor ama büsbütün bu kuruma itham etmek konumunda değiliz. Her kurumda yanlış kişiler vardır ve o kişilerin yanlış icraatları vardır ve olabilir. Olabilir olmuşa dönüştüğü zaman elbette o kurumların gereğini yapması lazım” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, son günlerdeki tartışma konularıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayan Çelik, bir gazetecinin Milli istihbarat Teşkilatı (MİT) içerisinde bir grubun AK Parti ile ilgili olumsuz belgeleri bir gazeteye sızdırdığını ifade ettiğini hatırlatarak, MİT içerisinde AK Parti hükümetine karşı bir grup olduğunu ve MİT ile ilgili herhangi bir yaptırımının olup olmayacağını sorması üzerine, “İster MİT, ister Emniyet, ister Türk Silahlı Kuvvetleri, ister bir başka kurum. Her kurumda yanlış yapacak insanlar vardır ama mühim olan siyasi irade bu ülkeyi yöneten irade o yanlış yapan insanları sahipleniyor. Onların yaptıklarını doğruluyor, onların yaptıkları yanlışların arkasında duruyor mu önemli olan budur. Tabii ki MİT içerisinde bir arıza varsa ki bu sızmalar bu arızaları gösteriyor ama büsbütün bu kuruma itham etmek konumunda değiliz. Her kurumda yanlış kişiler vardır ve o kişilerin yanlış icraatları vardır ve olabilir. Olabilir olmuşa dönüştüğü zaman elbette o kurumların gereğini yapması lazım” cevabını verdi.
Anayasa Mahkemesi’nden Mustafa Balbay’ın başvurusuyla ilgili bir karar geldiğini ve Anayasa Mahkemesi’nin Balbay’ın haklarının ihlal edildiği yönünde karar verdiğini, bundan sonraki süreçte mahkemenin karar vereceği ve serbest kalmasının gündeme geleceğiyle ilgili soru üzerine Çelik, “Kimin suçlu, kimin suçsuz olduğuna elbette bağımsız mahkemeler karar verecektir. Başından beri Başbakanımız başta olmak üzere Cumhurbaşkanımız, bütün sözcülerimiz tutukluluk meselesinin fiili cezalandırmaya dönüşmemesi gerektiğini söylüyor. Makul sınırları aşan tutukluluk süreleri böyle bir özelliğe sahiptir. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi böyle bir karar vermişse saygı duyarız. Yargı sistemimiz iktidara geldiğimiz günden beri demokratikleştirilmeye çalışılıyor” şeklinde konuştu.