BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Hürriyet'ten Soylu'ya yakışıksız sansür

Hürriyet gazetesi yine aynı şeyi yaptı. Süleyman Soylu'nun fotoğrafını görmeye bile katlanamadı ve sansürledi.

Abone ol

GAZETECİLER.COM- ÖZEL İÇERİK

Hürriyet gazetesi yine aynı şeyi yaptı. Seçim öncesinde çok sert sözler ile polemiğe girdiği Süleyman Soylu'nun fotoğrafını görmeye bile katlanamayan Hürriyet Soylu'yu sansürledi.

AK Parti Teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu'nun Süleyman Demirel'in cenaze törenindeki fotoğrafını sansürleyerek gazetede yayımlayan Hürriyet, aynı şeyi daha önce de yapmıştı.

İLK ÖNCE SEÇİMLERDEN SONRA SANSÜRLEMİŞTİ

12 Haziran Cuma günü AK Parti MKYK toplantısı ardından "MHP ile uyum olur" başlığı ile kullandığı haberde, Ahmet Davutoğlu'nun yanında duran Süleyman Soylu'nun fotoğrafı üzerine bir bant çeken Hürriyet yaptığı sansürü "mizanpaj" kılıfına uydurmuştu.

İşte Hürriyet'in o sansürü:


İşte bu da o fotoğrafın orjinali. Süleyman Soylu ve Ahmet Davutoğlu yan yana:



ŞİMDİ DE DEMİREL'İN CENAZESİNDE...

Hürriyet şimdi de Süleyman Demirel'in Isparta'daki cenaze töreni için kullandığı fotoğrafta aynı şeyi yaptı. Demirel'in cenaze töreninde naaşın başıda cenaze namazının fotoğrafını kullanan gazete Süleyman Soylu'nun olduğu yere bir bant çekerek Kadınlar Saftaydı yazısını yerleştirdi.

ÇOK SERT POLEMİĞE GİRMİŞLERDİ

Hürriyet'in AK Parti Teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan yardımcısı Süleyman Soylu'ya yönelik bu sansürcü tavrı "alerjileri var, Soylu'yu görmeye bile katlanamıyorlar" düşüncesini ortaya çıkartırken; Soylu'nun seçim sürecinde Aydın Doğan ve Doğan Grubu'nu sert bir şekilde eleştirdiği, "Demirtaş'ı evlatlık edindi", "Aydın Doğan iftiranın sözlükteki manasıdır" gibi cümleler kullandığı da akıllarda.