BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.402,51
HABER /  MEDYA

Hürriyet yazarından olay Soma mesajı

301 işçinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasıyla ilgili tartışılan yorumlara bir yenisi daha eklendi.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Melis Alphan, Soma'da hayatını kaybeden işçiler için başlatılan yardım kampanyasına destek olunmamasını istedi.

Tepkilerin odağındaki isim Alphan, kendisine karşı linç kampanyası yürütüldüğünü savundu. 

"SOMA'YA DESTEK HÜKÜMETE YARIYOR"Soma maden kazası sonrası yurdun dört bir yanında yardım yağıyor. Soma için başlatılan kampanya için "aykırı sesler" de çıkmıyor değil. İşte o isimlerden biri de Melis Alphan oldu. Alphan, Twitter hesabından şu açıklamaları yaptı:"Bu yardım kampanyalarına destek olmayın şimdilik. Deprem gibi değil, insanların evi barkı var. Yapacağınız yardımlar sadece hükümetin ekmeğine yağ sürüyor. Ve uzun vadede mağdurlara zararı dokunacak."

Alphan, geçtiğimiz şubat ayında Twitter'da tepki çeken bir mesaj yazmıştı. "Hz. Muhammed bu kadar istismar edileceğini bilse bu dini icat etmezdi kanımca..."

VİCDAN VE ADALET NÖBETİNE DAVET ETTİ

Tepkiler çığ gibi olunca kendisini savunan yazar, bugün "Biz ne yapabiliriz' diyenler okusun" başlıklı yazısında eleştirilere yanıt verdi.

Yazar, 2012'de Giresun'da HES inşaatında hayatını kaybeden işçiler için Vicdan ve Adalet Nöbeti tutulmaya başlandığını hatırlattı. O günden sonra düzenli olarak "İş Cinayetlerini Unutmadık, Unutturmayacağız" diyen ailelerin düzenli olarak bir araya gelerek nöbeti devam ettirdiğini yazdı.

Alphan, vicdanı olanları her ayın ilk pazar günü saat 13:00'te Taksim Galatasaray Meydanı'nda bu kişilerin yanlarında nöbet tutmaya davet etti.

Alphan, sayfasında kendisine destek verenlerin mesajlarını paylaştı.

SOMA PARASIYLA KANAL, KÖPRÜ YAPACAK