BIST 10.471
DOLAR 32,81
EURO 35,24
ALTIN 2.448,42
HABER /  GÜNCEL

Hürriyet neden söz verdi?

Hürriyet'in internet sitesi bir konuda doğru habercilik yapacağı konusunda söz verdi

Abone ol

Hürriyet .com.tr okurlarına duyurduğu bir açıklama ile bundan sonra devletin resmi konularına doğrulatmadığı hiç bir haberi yayınlamayacağına söz verdi:

İşte Hürriyet'in siteden duyurduğu açıklama:

Akşam saatlerinde terör örgütü PKK'nın lider kadrosundan Murat Karayılan ve Cemil Bayık'ın Barzani tarafından İtalya'da bir NATO üssüne götürüldüğü haberleri yayıldı.

Bir kaç gündür böyle bir operasyonun gerçekleşeceği yolunda Ankara kulislerinde söylentiler dolaşıyordu. Ve akşam saatlerinde bazı haber ajanslarına düşen olayla ilgili olarak hurriyet.com.tr değişik mercilerden olayı sorgulamaya başladı. İtalya'dan Reha Erus'a, Brüksel'e ve Ankara'ya sorduk. Hiç bir temsilciliğimiz haberi doğrulamadı. Son olarak Ankara'da devletin bu konudaki en etkin makamına sorduk ve böyle bir bilgi olmadığı açıklamasını aldık.

Böylece "PKK'nın lider kadroları temsil edildi haberi" fos çıktı. Bu arada şunu da belirtmeliyiz: "Şu anda PKK'yla mücadele doğrultusunda Kuzey Irak'ta inanılmaz bir dezenformasyon (yanlış bilgilendirme) ile karşı karşıyayız. Gazetecilik sorumluluğumuz sonucunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin resmi makamlarının onaylamadığı bu tür haberleri size aktarmayacağız."