BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,12
ALTIN 2.472,72
HABER /  GÜNCEL

Hürkuş tarihe geçti

Uluslararası pazara sunulan ilk yerli eğitim uçağı olarak tarihe geçti

Abone ol

TÜRK Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) tesislerinde tamamı Türk mühendisler tarafından üretilen Hürkuş, uluslararası pazara sunulan ilk yerli eğitim uçağı olarak tarihe geçti. İngiltere’nin Farnborough kentindeki havacılık fuarına katılan TAI, Hürkuş’un ilk uluslararası sunumunu maket ve görseller üzerinden gerçekleştirdi.

UÇUŞ SERTİFİKASINI 2014'TE ALMAYI HEDEFLİYOR

TAI Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, Hürkuş’un doğum hikâyesini anlatırken, 6 yıllık bir çalışmanın ürünü olarak uçağı uluslararası pazara sunmanın gururunu yaşadıklarını ve uçuş sertikasını da 2014 yılında almayı umut ettiklerini kaydetti. Maketli tanıtım toplantısında Hürkuş’un yapım aşaması ve bitimine kadar hazırlanan süreç sinevizyon eşliğinde gösterildi.

TAI Genel Müdür Yardımcısı Özcan Ertem de eğitim uçağının nisan ayına kadar test edileceğini belirterek, “1600 beygirlik gücüyle kategorisinde üst sıralardaki Hürkuş, uluslararası Pazarda da ciddi bir yer tutacak” diye konuştu. Hürkuş’u tasarlayan ekibin başındaki Aylin Ararat, benzer bir projede yer alan dünyadaki ikinci kadın uçak mühendisi. Hürkuş adını, Vecihi Hürkuş’tan alıyor. Merhum Vecihi Hürkuş, 1925 yılında ilk Türk uçağının mühendisi ve pilotuydu.