BIST 9.539
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.477,21
HABER /  EKONOMİ

Hükümetten son dakika dolar açıklaması

Döviz kurundaki aşırı artış sonrası hükümetten ilk açıklamayı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptı. Son dakika açıklamada Bakan Zeybekci, sağlıksız fiyat oluşumunun yaşandığına dikkat çekti.

Abone ol

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolar/TL kurunun 5 liraya yaklaşmasının bir açıklama yaptı. Zeybekci, "Sağlıksız fiyat oluşumları yaşanmakta" dedi. Mali disiplinden ödün verilmeyeceğini söyleyen Zeybekci, "En doğru hamlenin len uygun zamanda yapılacağına güvenim tam." açıklamasını yaptı. Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ ve Recep Akdağ da 'seçim ayarlı müdahale' yapıldığını belirterek gerekli önlemlerin alınacağını söylediler...

"İlgili kurumlarımız, reel sektörün başarısının, emeğinin ve alın terinin bu doğrultuda heba edilmemesi döviz piyasasındaki dengesizliğin kaldırılması için gerekli araç ve yetkiye sahiptir." diyen Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Bu sorumluluğu alarak, en doğru hamlenin en uygun zamanda yapılacağı konusunda güvenimiz tamdır." ifadelerini kullandı. 

İşte Zeybekçi'nin Twitter üzerinden yaptığı o açıklama...

BOZDAĞ: SEÇİMİN SONUCUNU DEĞİŞTİRMEZ... Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ dolardaki yükselişle seçimden medet umanlara dikkat çekti. "Dolarla oynayarak milletin cebine, millete zarar verecek sonuçlar ortaya koyarak, bu seçimin sonuçlarını değiştireceğini düşünenler varsa aldanıyorlar." diyen Bozdağ, şöyle devam etti.

"Seçime giderken pek çok şey de yapacaklardır kaybettirmek için. Şu anda dolar üzerinde yaşanan oynamayı hep beraber görüyoruz. Bilesiniz ki 24 Haziran seçimlerine giderken dolar üzerinden vatandaşımızı etkilemek isteyen, hükümete fatura kestirmek isteyen ve sandığa bu faturayı yansıtmak isteyen bir irade de var. Biz onu da görüyoruz, ekonominin kurallarını çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin ekonomisi, Allah'ın izniyle güçlü bir ekonomidir."

RECEP AKDAĞ: ERDOĞAN'IN YÜKSELİŞİNİ ENGELLEMEK İSTİYORLAR... Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ da, “Dövizin yükselmesiyle ilgili olarak tedbirler alınmaya devam edilecek. Belli çevreler Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti’nin yükselişini engellemek istiyor” dedi. “Biz bugün hükümet olarak nasıl belli tedbirler alıyorsak, 24 Haziran’dan sonra da bu tedbirler devam edecek” diyen Recep Akdağ şu ifadeleri kullandı: “Ekonominin geleceği açısından da istikrarlı bir dönemin önemi çok büyük. Yamalı bohça bir CHP, İYİ Parti, SP ile Türkiye’nin bir geleceği yok. Ekonomide zorluklar var, bu zorlukları aşmak için gayret gösteriyoruz. Bu zorlukları aşmanın adresi de Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’dir.”

Dolar neden yükseliyor bomba iddia doğru mu?

Geceleri Türkiye'ye bunu yapıyorlar! 3 haftadır doları...