BIST 9.460
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,69
HABER /  GÜNCEL

Hükümetten birbiri ardına İsrail'e sert tepki

Gazze'de katliam yapan İsrail'e, hükümetten peş peşe tepki geldi. Önce Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklama yaptı. Son açıklama Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi: Lanetliyoruz...

Abone ol

ABD'nin Kudüs'teki büyükelçilik binasının açılış törenini protesto gösterilerinde 41 kişinin öldürülmesi bin 700'den fazla kişinin de yaralanması nedeniyle Türkiye'den peş peşe kınama açıklamaları geldi. 

ÇAVUŞOĞLU KATLİAMI KINAMAK YETMEZ: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail askerlerinin Filistinlileri katletmesine dair, "Bugünkü katliamı kınamak yetmez, artık ortak adımlar atmak gerekiyor." dedi. Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi'nin hep birlikte daha güçlü bir tavır sergilemesi gerektiğini kaydetti.

BOZDAĞ: ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK... Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının var olan huzursuzluğu, güvensizliği, istikrarsızlığı, kriz ve çatışmaları daha da artıracağını bildirdi. Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Kudüs'ün Miraç Mucizesi'nin şahidi, Müslümanların ilk kıblesi, Hz. Muhammed'in ziyaretini tavsiye ettiği üç mescidden Mescid-i Aksa'nın bulunduğu şehir ve Filistin Devleti'nin başkenti olduğunu belirtti. 

İsrail Gazze'de katliam yapıyor! Ölü sayısı çok arttı son durum

ABD Kudüs elçiliği açılışına katılan 32 ülkeye bakın! İşte İsrail uşakları

OLANLARDAN ABD HÜKÜMETİ SORUMLU... Bugün çıkan olaylarda İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiğine, yüzlerce Filistinli de yaralandığına dikkati çeken Bozdağ, şu ifadeleri kullandı: "Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu katliamlardan dolayı İsrail'i ve aldığı haksız/hukuksuz kararla bu hadiselere ve ölümlere neden olan ABD yönetimini kınıyorum. Kudüs'ün tarihi, manevi ve akdi statüsü, oldu bittiyle değişmez/değiştirilemez. Bu katliamdan, İsrail hükümeti kadar ABD yönetimi de sorumludur. ABD yönetiminin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması, bölgedeki barış ihtimalini yok etmiştir, bölgede daha nice insanın can kaybına ve yaralanmasına, bölgede yıkıma ve felakete neden olacak fitili ateşlemiştir. Filistin ve Kudüs davasında, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. ABD/İsrail ne yaparsa yapsın, hangi adımı atarsa atsın, yaptıkları ile attıkları adımlar, Türkiye için yok hükmündedir. ABD'nin ve İsrail'in oldu bitti kararları ve adımları, Kudüs'ün tarihi statüsünü, mukaddes şehir vasfını, uluslarası hukuk, anlaşma ve kararlarla sabit halini yok edemez."

DIŞİŞLERİ'NDEN SERT TEPKİ... Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise "ABD’nin Tel Aviv büyükelçiliğini uluslararası hukuku ve tüm BM kararlarını ihlal ederek Kudüs’e taşımasını şiddetle kınıyoruz." ifadesine yer verildi.

KATLİAMI LANETLİYORUZ... ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması kararını protesto eden Filistinlilerin şehit edilmesine ilişkin ise "İsrail güvenlik güçlerinin barışçı gösteri yapan Filistinlilere uyguladığı katliamı lanetliyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

ABD Filistin'i ateşe verdi! Gösterilerde ölü sayısı artıyor...ABD Filistin'i ateşe verdi! Gösterilerde ölü sayısı artıyor...ABD Filistin'i ateşe verdi! Gösterilerde ölü sayısı artıyor...ABD Filistin'i ateşe verdi! Gösterilerde ölü sayısı artıyor...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN