BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Hükümetin Köşk stratejisi

Bakanlar Kurulu toplantısı bitti. Gündemde Köşk seçimi ve sınır ötesi vardı

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ''Süreç normal bir şekilde işlediği takdirde, herhangi bir değişikliğin, ilave bir değişikliğin ortaya çıkmayacağı varsayımı altında, bu cumhurbaşkanını seçimden sonra Meclis'in seçeceğini söyleyebiliriz'' dedi.

Şener, Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklamalarının ardından soruları yanıtladı.

CUMHURBAŞKANINI YENİ MECLİS SEÇECEK

''Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili olarak Sayın Başbakanımızın yapmış olduğu
açıklama, bugün haberlerde devamlı verildi. Buna ilave yeni bir şey söylemeye gerek yok.  Bu cumhurbaşkanını seçimden sonra Meclis'in seçeceğini söyleyebiliriz.

SINIR ÖTESİ OPERASYON

Sınır ötesi bir operasyon için hükümete yetki vermeyi öngören tezkere konusunun gündeme gelip gelmediği sorusuna Şener, ''Güvenlikle ilgili, terörle ilgili değerlendirmeler yapılmıştır. Bahsettiğiniz noktada bir karar oluşturmaya yönelik bir değerlendirme yapılmamıştır'' karşılığını verdi.

FİYATI TARIM BAKANI AÇIKLAYACAK

" Konu ayrıntılı tartışılmıştır, değerlendirilmiştir, ancak prensip itibariyle açıklamanın Tarım Bakanı tarafından yapılması uygun görüldüğü için işin detayına, fiyata girmeyeceğim. Ürün ödemelerinde belirtiğiniz gibi, aylara göre belli bir farkın ortaya çıkabileceğini de düşünebiliriz.''

Şener, bir gazetecinin fiyat açıklamasının ne zaman yapılacağı sorusuna ise ''Bugün, yarın... Çok gecikecek bir açıklama olmayacak. Tarım Bakanımız çok kısa bir süre içinde açıklamalarını yapacak'' karşılığını verdi.

Alım fiyatının belli olup olmadığı sorusu üzerine de Şener, kendisinin fiyatı bildiğini söyledi.