BIST 10.154
DOLAR 32,35
EURO 34,72
ALTIN 2.393,43
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Hükümeti Sarkozy'e benzetti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hükümetin politikalarını Sarkozy'nin tutumuna benzetti

Abone ol

CHP Lideri Kılıçdaroğlu İzmir mesaisinde hükümete sert çıktı. Gazetecileri hapse atan hükümetin Sarkozy'den farkı olmadığını belirtti.

Kısa süren ziyaretin ardından parti otobüsü üzerinden vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, korsan bir miting gerçekleştirdiklerini belirterek, "Şu anda korsan bir miting gerçekleştiriyoruz. İçeriye girmeye hazır mısınız? Silivriye gitmeye" dedi.

SARKOZY'NİN YAPTIĞI İLE BİR FARK YOKTUR

Fransa Meclisi'nden geçen sözde 'Ermeni Soykırımı'nı inkar yasasını değerlendiren Kılıçardaroğlu, Mevlana'nın ve ünlü Fransız düşünür Voltaire'in sözlerinden örnek vererek, "Biz şu anda özgürce düşünmek, sadece bizim için değil. Sarkozy, düşünce özgürlüğüne kelepçe vuran bir adamdır. Onların tarihinde Voltaire denilen bir tarih var. Düşünce adamı, yüreğinde insan sevgisi olan bir adam. Mevlana der ki, 'Düşünceler kuş gibidir, hür ve özgürdür'. Sarkozy'nin yaptığı ile gazetecilerin toplanmasını arasında hiçbir fark yoktur. Biz özgürlük istiyoruz. O hak her yerde bizim hakkımız. Daha fazla çalışacağı, daha fazla insana gideceğiz. Eğer bu ülkede işsizlik yoksulluk varsa askerden gelen gençler işsiz olarak dolanıyorsa, bastın 30 bin TL'yi aldın tezkereyi düşüncesini soracağız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'u makamında ziyaret etti. Ziyarette CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başkan Şenol'dan kısa bir brifing aldı. İlçenin nüfusunun yılda 10 bin arttığını dile getiren Şenol, hızlı nüfus artışına rağmen Gaziemir'in çehresini değiştirmeye başladıklarını vurguladı. Şenol, 2012 yılının başında yeni belediye binasını yapmaya başlayacaklarını belirtirken, "Nüfusumuz 130 bin civarında. Ancak 250 bin kişiye hizmet verecek ve son teknolojinin kullanılacağı akıllı ve yeşil bir bina inşa edeceğiz" diye konuştu. Başkan Şenol, Kılıçdaroğlu'na semt evleri kursiyerleri tarafından 2,5 aydır yapılan el emeği bir çini tablo ile 3 yıllık sürede belediye tarafından bastırılan 7 adet kültür yayınlarından oluşan bir set hediye etti.

"SİNDİREMEYECEKLER"

Belediyenin önünde İzmir gezisini yaptığı seçim otobüsünün üstüne çıkarak halka hitap eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı tarafından yaptırılan bir pankarta atıfta bulunarak, AK Parti'ye gönderme yaptı. "Müfettişler Şehri İzmir'e Hoş Geldiniz Sayın Genel Başkanım" yazan pankarta işaret eden Kılıçdaroğlu, "Bu pankart İzmir'e yapılan baskı ve zulmü çok güzel anlatıyor" dedi. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeler üzerinde iktidarın uyguladığı baskı nedeniyle İzmir'e daha sık gelmeye başladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Belediyeler üzerinde müfettiş baskısı sürüyor. Bu baskıyla belediyeleri iş yapamaz duruma getirmek istiyorlar. Ancak başaramayacaklar, sindiremeyecekler. İzmir çağdaş bir kent olma yolundaki yürüyüşüne devam edecektir. Mevlana'nın söylediği gibi gerçek bir demokrasi, özgür uçan bir kuşa benzer. Bugün Fransa'nın özgür düşünceyi engelleyen ayıbını kınıyoruz. Fakat Türkiye'de de özgür düşünce engellenmiyor mu? O zaman Mustafa Balbay niye cezaevinde?"