BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hükümet Van'ı unuttu

Karakış deprem bölgesi Van'da daha zor geçiyor. Yaklaşık 150 bin kişi, çadır ve konteyner kentlerde dondurucu soğukta yaşıyor.

Abone ol

Deprem kentinin zor koşullarına kar yağışı ve soğuk da eklenince, depremzedelerin çilesi, kış kabusuna dönüştü.

Depremzedeler üşüyor, kar ve soğuk onlar için çifte çile. Van depremlerinin ardından, yaklaşık 150 bin kişi konteyner ve çadırlarda yaşıyor. Binaların hasarlı olması ve artçı sarsıntılar nedeniyle, halk evlerine giremiyor. Herkes sıcak bir yuvanın özlemine çekiyor. Sıkıntılarını "Burada yaşam çok zor, çadırda yaşıyoruz. Karın altında yaşıyoruz, gidecek yerimiz yok evimiz hasarlı. Elektrik olmasa donarız. Okuldan su getirip yıkanıyoruz" diye anlatıyorlar.

Kızılay'ın kurduğu çadırkentlerde kalanların bir kısmı, konteynerlere geçti. Ancak, evleri az hasarlı olanlara konteyner verilmiyor. Kendi imkanlarıyla çadır kuranlar da konteynerlerden yararlanmak istiyor.

Çadırlar ve konteynerler, elektrikli ısıtıcılar ve sobalarla ısınıyor. Ancak onlar da depremzeler için büyük bir tehlike yaratıyor. Dondurucu soğuk gece etkisini daha da artıyor. Van'da bu kış çok zor geçiyor. Bir depremzede, "Gündüz eksi 2 olan hava sıcaklığı gece eksi 17 derece oluyor daha zorlaşıyor" diyor.