BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın ideali 'tayyiban nesli'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dindar nesil yetiştirecekleri açıklamasına MHP'den ilginç bir tepki geldi

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Muhafazakar demokrat nesil yetiştireceğiz" sözlerine, "Tayyiban nesli mi yetiştirmek istiyorsun" diye tepki gösterdi.

MHP'li Vural Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan'ın "köhnemiş zihniyet" ve "Muhafazakar demokrat nesil yetiştirmek istiyoruz" sözlerini eleştirdi. "Bizi ittihatçı devamı olarak suçlayan Recep Tayyip Erdoğan sen kimin devamısın, kimin temsilcisisin" diye soran Vural şunları söyledi:

"Küresel emperyalizmin taşeronluğunu yapan, İslam coğrafyasında emperyalizmin Truva atı olarak koşturan, bölücü terör örgütü ile pis pazarlıklar yaparak ülkeyi taksime çalışan kimin devamıdır? Sen kimsin önce onu söyle. Eline almışsın bir fırça bu milletin tarihini karalamaya, tarihi ile mücadele etmeye devam ediyorsun. Nedir bu milletin tarihi ile alıp vermediğin. Bu kadar tarihine şaşı bakan, tarihi ve milletini kötülemek için bu kadar fırsat kollayan bir Başbakan olsa olsa Fransız Başbakan olur."

Bu üslubun BDP'lilerin, bölücülerin, komünistlerin üslubu olduğunu ileri süren Vural, bu üslubun Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına yakışmadığını söyledi. Vural, "Bu milletin muhafazakarlık değerlerine karşı bu tavrı kendisinin ustalık değil emeklilik yaşadığını da ortaya koyuyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın 'köhne zihniyet' diyerek İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy, şiirini okuyarak cezaevine girmesine neden olan Ziya Gökalp'i de hedefine almış olduğunu ileri süren Vural, "Başbakan köhne zihniyet dediği Mehmet Akif, milli kurtuluş savaşına katılanlar, Enver Paşalar'ı sorgulamak istiyorsa, Başbakan hedefine milli mücadeleyi ve bu mücadele sonucunda Türk milleti kimliği ile yaşamaya karar vermiş bir milletin bağımsızlığı ve egemenliğini almış demektir" dedi.

TAYYİBAN NESLİ

Vural, Başbakan Erdoğan'ın "Muhafazakar demokrat nesil yetiştireceğiz" sözlerini de, "Sanırım bir zamanların nazi-faşist örgütleri gibi kara gömlekler gibi böyle bir amaçtan bahsediyor. Yoksa milli manevi değerlere, bütünlüğe, Cumhuriyetine sadık, ailesine değer veren, insan haklarına değer veren bir nesil oluşturmak hepimizin amacıdır. Ama müstakilen Başbakan Tayyiban nesli mi yetiştirmek istiyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'a "Senin neren muhafazakar demokrat" diye soran Vural, "Papaz cüppesi bile giymeye rıza gösteren bir muhafazakarlıktan mı bahsediyorsun? Yahudi cesaret ödülü almak için Yahudi kuruluşlarını kapı kapı gezen bir muhafazakarlıktan mı bahsediyorsun" dedi.

HEPİMİZİN NESLİ

"Bu nesil hepimizin nesli" diyen Vural, "Olsa olsa neo-conlar vardı, neo-coni muhfazakarlığı. Conilerin istek ve arzuları istikametinde muhafazakar düşünceyi dönüştürmek isteyen, bu milletin ruhundan uzaklaşmış bir uygulamayı ona hazmettirmek isteyen bir muhafazakarlık" eleştirisi getirdi. Vural şöyle devam etti:

"AKP muhafazakar demokrat sosuyla milli manevi değerlerden uzak, inanç hortumculuğu ile içi boşaltılmış bir nesil oluşturmak istiyor. Tarihi değerleri ile Cumhuriyeti ile kavgalı bir nesil yetiştirmek istiyor."

Vural, Erdoğan'ın "Demokrat nesil" sözlerini de "Basılmamış kitapların toplatıldığı, kitabı bomba olarak gören bir demokrat anlayış mı? Deniz Feneri davası Türkiye sorumlularını bulmaya çalışan savcıların soruşturmaya uğradığı bir demokrat anlayış mı. Senin neren muhafazakar neren demokrat? Bunları yapıyorsan muhafazakar demokrat nesil değil buradan teslimiyetçi, tarihine milli değerlerine şaşı bakan bir nesil çıkar" ifadeleriyle tepki gösterdi.

-"ÖNEMLİ BİR TOPLUMSAL SORUNLA KARŞI KARŞIYAYIZ"-

MHP Grup Başkanvekili Vural, 12 yaşında babası tarafından 5 bin liraya sözleşme ile satılan kız haberiyle ilgili "Bu milletin bütün milli ve manevi değerleri tartışılıyor. Herkes elini vicdanına koysun. Nereye gidiyoruz. Bu toplum nereye gidiyor. Bütün milli manevi değerler tartışılırsa, bu milleti bir-beraber kılan duygu yok edilirse, bu değerler bir hiç uğruna pazarlık konusu yapılırsa? Kendisine 'muhafazakar demokrat' diyen bir iktidar milleti bu değerlerden uzaklaştırmakta, ailesinden uzaklaştırmaktadır. Önemli bir toplumsal sorunla karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum" dedi.