BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,92
ALTIN 2.439,10
HABER /  DÜNYA

Hortum felaketinde korkutan bilanço

ABD’nin orta batı ve güney eyaletlerini etkisi altına alan kasırga ve hortumlarda yaşamlarını yitirenlerin sayısı yükseliyor..

Abone ol

Özellikle Kentucky, Indiana, Ohio ve Alabama eyaletlerinde meydana gelen hortumlar özellikle Indiana eyaletinin Henryville kentinde etkili oldu.

Bölgeye sevk edilen arama-kurtarma timleri birkaç saniye içerisinde paramparça olan evler, birbirine giren araçlarda kimse olup olmadığını belirlemeye çalıştı. Bu arada havaya uçan bir okul otobüsünün bir binanın üzerine düştüğü belirlendi. Eyaletin Marysville kenti de ağır hasar gördü.

Indiana eyaletindeki 1900 kişinin yaşadığı Marysville kasabasının "haritadan silindiği" ifade edilirken, Meksika Körfezi Sahili ile kuzeydeki Great Lakes bölgelerinde olumsuz hava koşulları sonucu 29 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Fırtınanın etkili olduğu eyaletlerde elektrik kabloları koptu, ulaşım aksadı. Şiddetli fırtına nedeniyle Alabama eyaletine bağlı Huntsville'deki yüksek güvenlikli 2 bin 100 mahkumun tutulduğu cezaevinde hasar meydana geldi.