BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,72
ALTIN 2.434,36
HABER /  DÜNYA

Hollanda'daki skandala ABD'den ilk açıklama

Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan kriz sonrası ABD'den konuya ilişkin ilk açıklama geldi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı Geçici Sözcüsü Mark Toner, telefon üzerinden yapılan basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken Türkiye-Hollanda krizi hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Toner, Bakan Tillerson’un dün Suudi arabistan Dışişleri Bakanı Adil Bin Ahmed el-Cubeyr'le yaptığı görüşmenin ardından, bugün de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Al Nahyan’la görüştüğünü açıkladı

Toner, iki dışişleri bakanının görüşmesinde, bölgesel konuların ele  alındığını belirterek, “Yemen’de yaşanan çatışmalar, Libya ve DEAŞ’ı yenme planı  konuşuldu.” dedi.

  BAE'nin ABD’nin önemli bir müttefiki olduğunu kaydeden Toner,  Tillerson’un iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirmeye çalıştığını  söyledi.

Ayrıca Toner, iki bakanın görüşmesine ilişkin Dışişleri Bakanlığı  tarafından fotoğraf paylaşılmamasına yönelik bir soruyu ise cevapsız bıraktı.

 “Tansiyonu yükseltecek retorikten kaçınmaya çağırıyoruz.”

Öte yandan Toner’e toplantıda, Hollanda'nın Türk bakanları  engelleyerek neden olduğu diplomatik skandala ilişkin soru yöneltildi.

Toner soru üzerine, “Tarafları tansiyonu yükseltecek retorikten  kaçınmaya çağırıyoruz.” ifadesini kullandı.

Ayrıca Toner, “Bu Hollanda ve Türkiye hükümeti arasındaki ikili bir  durumdur. İki taraf da NATO üyesidir ve biz tarafları tansiyonu yükseltecek  retorikten kaçınmaya çağırıyoruz.” diye konuştu.