BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,12
HABER /  GÜNCEL

HÖH nedir lideri Fatih Kaya kimdir? HÖH'ün olay arabaları

HÖH hakkında soruşturma başlatılınca gözler örgütün lideri Fatih Kaya isimli şahısa döndü. Peki HÖH nedir açılımı Halk Özel Harekatı olan yapılanmanın perde arkasında kim var? HÖH silahlı bir örgüt mü arabalarındaki o işaretler neyin nesi?

Abone ol

HÖH yani Halk Özel Harekat isimli yapılanma 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ortaya çıktı. HÖH hakkında bir çok spekülatif iddia ortaya atıldı. Bunlardan en dikkat çekici olanı da kurumun AK Parti ile bağlantılı hareket ettiği teziydi. AK Parti yapılanmayla ilgisi olmadığını açıklarken, HÖH iddiaları meclis gündemine de taşındı.

Özel arabaları olduğunu söylenen HÖH hakkında silahlandıkları yönünde de vahim iddialar bulunuyordu. Sokaklarda gezinen ve üzerinde HÖH logosu olan araçlar medyanın da gündemine sıklıkla geldi. HÖH kurumunun lideri Fatih Kaya da kamuflajlı kıyafetleri ile Suriye savaşında görüntülenmişti.

Peki HÖH nedir lideri Fatih Kaya iddialar hakkında neler söylüyor? İşte HÖH hakkındaki spekülasyonları Kaya'nın verdiği yanıtlar;

15 TEMMUZ SONRASI KURULDUK : "Hain darbe girişimine karşın bir talimatla milletimizle birlikte meydanlara indik. HÖH çadırını 16 Temmuz'da ilk Trabzon'da kurduk. 30 Kasım 2016'da derneğimizi kurduk. İçinde çocuklar var, teyzeler var, öğretmenler, işadamları, esnaf var. Başı açığı da, kara çarşaflısı da var." 

'FETÖCÜLER İÇİMİZE SIZMAK İSTİYOR' : "İstanbul, Ankara başta olmak üzere 22 ilde şubemiz açıldı. 7 binin üzerinde üyemiz var. İçimize sızmak isteyen çok FETÖ'cü var."

HÖH AİDATI 1 LİRA : "İlk girişte 10 lira, aylık olarak ise sembolik bir lira alıyoruz. Beş ay öncesine kadar 121 şubemiz vardı. Maddi sıkıntılardan dolayı kapattık. Devletten yardım almıyoruz." 

HÖH NEDEN KURULDU? : "Devletimiz, askerimiz, polisimiz her şeye hâkim. Zamanı geldiğinde, 80 milyonluk millet olarak bize ihtiyaç duyulduğunda her zaman hazırız."

FATİH KAYA'NIN ERDOĞAN İLE FOTOĞRAFI : "Cumhurbaşkanı ile fotoğraf çektirmeyi herkes ister, ben de bu ülkenin evladı olarak çektirdim. Cumhurbaşkanımıza ‘biz böyle bir oluşumdayız' demeye, anlatmaya gittim. Milletin seçtiği biriyle fotoğraf çektirmek niye rahatsız eder?"

​'SURİYE'DE NE YAPIYORDU? : "Kamu görevlisiyim. 6 ay ücretsiz izne ayrılıp Suriye'ye gittim. Türkmenlere yardım ettim. Oraya giden o atmosferde hücum yeleğiyle öyle poz verir."

'HÖH ARABALARI : "Her tarafta HÖH yazan arabalar var. Bunların bizimle ilgisi yok. Davalar açtık."