BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  GÜNCEL

Hizbullahçıdan CHP liderine mektup

Ankara Sincan Cezaevi'nde kalan Hizbullah üyesi mahkum Yasin Demir, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup yazdı.

Abone ol

Hizbullah terör örgütü üyeliğinden mahkum olan ve 12 yıldır tutuklu bulunan Yasin Demir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na el yazısıyla bir mektup yazarak kendileriyle ilgilenen CHP milletvekillerine teşekkür edip yardım istedi.

CHP Milletvekilleri Veli Ağbaba, Nurettin Demir ve Özgür Özel, nisan ayında Ankara Sincan Cezaevi'nde hasta tutuklulara ilişkin incelemeler yapmıştı. İşte o ziyarette CHP'li vekillerin kendisiyle ilgilenmesine sevinen Demir, Kılıçdaroğlu'na yazdığı mektupta "Yine itiraf etmeliyim ki, bu yaklaşımları ile partiniz hakkında öteden beri edindiğimiz pek çok ön yargılarının yıkılmasını sağladılar" ifadelerine yer verdi.

Akşak gazesinin haberine göre mektupta CHP heyeti hazırladığı raporunda, görüştüğü mahkumlardan biri olan Yasin Demir ile ilgili özetle şu notları yazdı: 'Müebbet hapis cezası çeken Yasin Demir, 40 yaşında. 12 yıldır cezaevinde. Hepatit D ve hepatit B hastalıklarına sahip olan Demir'in tedavisine oldukça geç başlanmış. Sağlık hizmetlerinin yetersizliği ve hapishane idaresinin duyarsızlığı nedeniyle tedavisi yapılamayan Demir, hastane koşullarından da oldukça şikayetçi.'

Bu raporun ardından Yasin Demir, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na bir mektup yazdı.  Arapça besmele ile başladığı mektubunda şu ifadeleri kullandı:

AKLIMA GELMEZDİ: En kalbi selam ve hürmetlerimi iletiyorum. İnşallah afiyettesiniz. Sağlık sorunlarım sebebi ile başta Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na olmak üzere birçok yere çeşitli dönemlerde başvurmuştum. İtiraf etmeliyim ki ne CHP'den bir yetkili ya da kuruma yazmak aklıma gelirdi ne de CHP'lilerin bizim durumumuzda olanların sorunlarına eğilim göstereceği aklıma gelirdi.
İTİRAF ETMELİYİM Kİ: Ne var ki başka yerlerden cevap beklerken partiniz milletvekilleri cezaevinde beni de ziyaret edip dinledi. Hakikaten samimi, inandırıcı ve ciddi bir araştırma içinde oldukları açıkça görünüyordu. Yine itiraf etmeliyim ki, bu yaklaşımları ile partiniz hakkında öteden beri edindiğimiz pek çok ön yargılarının yıkılmasını sağladılar.
ALLAH'A EMANET OLUN: Sonuç alınır ya da alınmaz. Fakat CHP'nin sürpriz ziyareti benim için anlamlıdır. Böylesi bir ziyaret karşılıklı önyargılarımızın kırılması hatta toplumsal yaşamın her alanı ile ilgili partinizin bu tür girişimleri ile bir bahar ikliminin oluşacağı umudu da kuvvet bulmuştur. Size, partinize ve sorunlarımıza eğilen sayın milletvekillerinizi selamlıyor size de selam ve muhabbetlerimi iletir, başarılar dilerim. Allah'a emanet olun.