BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hitler ve Usame hayranı yazar

Fehmi Koru, Olar Çalışlar, Türker Alkan'dan sonra Hakkı Hakkı Devrim'de bir başka açıdan "Hitler hayranlığı"nı değerlendirdi. İşte Hakkı Devrim'in kaleminden Hitler...

Abone ol

Cumhuriyet Gazetesi'nden Oral Çalışlar, Yenişafak'tan Fehmi Koru ve Radikal Gazetesi'nden Türker Alkan'dan sonra Hakkı Devrim de Hitler hayranlığını köşesine taşıdı.

İşte Devrim'in yazı-yorumu:

Hitler ve Usame hayranı yazar
Hakkı Devrim


Abdurrahim Karakoç, aşırı dinci bir gazetenin muteber köşekadılarından. Çoğu yazısı gibi, «Uzak görüş İsrail pervasız...» başlıklı olanını da okumamıştım (Vakit, 17 ağs.).
Türkiye Hahambaşılığı'nın bana da gönderilen mektubunu (19 ağs.), Karakoç'un yazısına dair Radikal'de İsmet Berkan (21 ağs.) ile Türker Alkan'ın ve Cumhuriyet'te Oral Çalışlar'ın (22 ağs.) yazdıklarını okuduktan sonra, dün köşesine bir göz attım.
Karakoç, ormanı bol bir dağda üç günlüğüne istirahatteymiş. Dağlara, çamlara okurlarının selamlarını söyleyecekmiş, haber veriyor. Zirvelerden bütün dünya Müslümanları için dua edecekmiş. Kesin söz verme sayılmaz amma, şartlı bir vaadi de var:
- İlham gelirse şiir de yazarım inşallah... diyor.
Bilmem bunlar, hakkında bir fikir edinmenize yarar mı?
Türkiye Hahambaşılığı makamını çok üzen yazısında Abdurrahim Efendi, Filistinlilere gadrettiği için İsrail'deki iktidarı eleştirmekle, kınamakla kalmıyor; işi Hitler'i hararetle övmeye kadar götürüyor. Nasıl saçmaladığını bir çabuk aktarmaya çalışayım.
- «Adolf Hitler'in basiretine hayran olmamak elde değil... Hitler bu günleri görmüş ta o zaman... Dünyanın başına bela kesileceklerini bildiği içindir ki, ırkçılığı din gibi algılayan, yeryüzünü kana bulamaktan zevk alan hokkabaz Yahudileri temizlemiş... (...) Meğer Hitler çok uzağı gören bir insanmış... (Vakit, 17 ağustos).
Bir dediği de şu:
- «Uzağı gören ikinci adam ise, atılan çığlıklara, yapılan propagandalara bakılırsa Usame Bin Laden'dir...».
Bundan öte, yaşayan Hitler olarak selamladığı terör liderine de övgüler düzüyor; onunla, İstanbul'da nice masum insanın kanına girmiş hempaları arasındaki bağı görmezden gelerek.
Okuduklarına inanmakta güçlük çeken, hayret ve dehşetten ne diyeceğini bilemez hale gelmiş adam rolü oynamayacağım.
Hitler de nihayet bir insandı. Gaddarlık, daha seyrek de olsa canavarlık, insanoğluna çok yabancı özelliklerdir, diyemeyiz.
Ben asıl, şiddete davetin başlı başına suç olduğunu fark etmez görünenleri anlamakta güçlük çekerim; aramızda, şiddete, katliama övgüler düzebilecek tıynette yazarlar bulunmasından dehşete düşerim; bir de –gözden kaçırdıklarım varsa lütfen beni bağışlasınlar– bu zavallıya haddini hatırlatacak kalem erbabı sayısının bu kadar az oluşundan üzüntü duyarım.

Yazı: Hakkı Devrim

Kaynak: Radikal