BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ay, Günsev'in kitabını tanıttı

Savaş, Ay, hayatını Kıbrıs'ta devam ettiren gazeteci-yazar Mesut Günsev'in kitabını okurlarına önerdi. Günsev'in 'Şafak Vakti' adlı kitabı meçhul kahramanlara yer veriyo

Abone ol

Savaş Ay, Kıbrıs Barış Harekatı'na çıkıp orada yaşamaya karar veren Mesut Günsev'in üçüncü baskısını yapan "Şafak Vakti" adlı kitabını tanıttı.
Kitap, unutulmakta olan bir süreci günışığına yeniden çıkarırken, meçhul kahramanları okurla buluşturuyor:

Kahramanlar aranıyor

Gazeteci Yazar Mesut Günsev; ülkemizde Deniz Piyade sınıfının ilk kumandanlarından ve Barış Harekatı'nda Kıbrıs'a ilk çıkanlardan biridir. Harekattan sonra Kıbrıs'a yerleşmiş, sivil mücadelede de, Rauf Denktaş'a kesintisiz ve büyük bir destek vererek, ahir ömrünün neredeyse tamamını, KKTC'nin bağımsızlık mücadelesine adamıştır.

Şafak Vakti

Şafak Vakti Kıbrıs'ta adlı kitap, artık unutulmakta hatta inkar edilmekte olan bir sürecin; Kıbrıs Barış Harekatı'nın perde arkasını, yaşanmış izlenimlere dayanarak anlatan ve üçüncü baskısını yapan, bu değerli ağabeyimizin bir çalışmasıdır.

İsimsizler amma...

Mesut Günsev; kitabı yazdıktan sonra bir kenara çekilmemiş, yapılan her yeni baskıda kitabın kahramanlarından bir bölümünü daha bulmuş, onlarla temas etmiş ve gerek KKTC'de, gerek Türkiye'de birçok yayın organında, onlarla ilgili röportaj ve yazılar yayınlayarak, bu isimsiz kahramanlara duyulması gereken saygı ve minnetin, kendi hissesine düşen bölümünü ifa etmiştir.

Olur mu acaba?..

Mesut Günsev ağabeyimiz, üçüncü baskısını yapan kitabın bir nüshasını imzalı olarak gönderdikten hemen sonra, bana telefon açarak, kitabın 'Beş İnsan Beş Öykü' adlı bölümündeki isimsiz kahramanlardan sadece ikisinin izini bulamadığını, belki öyküler A Takımı'nda yayınlanırsa, kendilerine ulaşılabileceğini söyledi.
Seve seve kabul ettim elbette. Kim bilir belki de gerçekten buluruz o meçhul kahramanları. Sorar, söyleşir, dertleşiriz. Ne dersiniz çok hoş olmaz mı?..

Yazı: Savaş Ay
Kaynak: Sabah