BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.433,25
HABER /  GÜNCEL

Hisarcıkloğlu’dan Gül’e teşekkür

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Cumhurbaşkanı Gül’e Türk özel sektörünün büyük bir şükran borcu olduğunu ifade ederek, "Her ortamda bizi ...

Abone ol

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Cumhurbaşkanı Gül’e Türk özel sektörünün büyük bir şükran borcu olduğunu ifade ederek, "Her ortamda bizi öne çıkaran ve himaye eden yaklaşımınızdan dolayı, bizlere verdiğiniz büyük destek ve cesaretten dolayı bu salonu dolduran müteşebbisler adına, camiam adına ve Türk özel sektörü adına size en içten minnet ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB’da düzenlenen iftar programına ve 70. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan, Hisarcıklıoğlu, her yıl Mayıs ayında yapılan törenin Soma’da meydana gelen maden faciasından dolayı yapılamadığını dile getirdi. Törenini erteleyerek Soma için yardım kampanyası başlattıklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, bu kapsamda toplanan 16 milyon 800 bin lirayı aşan bağışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın huzurunda ilgili kamu kurumuna ilettiklerini ifade etti.

"ÖZEL SEKTÖR ADETA RÜŞTÜNÜ İSPAT ETTİ"
Son 30 yılda Türkiye’nin müthiş bir dönüşüm yaşadığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, “30 yıl önce rahmetli Özal’la birlikte özel sektörün fark edilmesi ve daha sonra özellikle 2002 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün Başbakanlığı döneminde başlatılan, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan döneminde de devam eden reform ve istikrar adımlarıyla, Türkiye müthiş bir atılım yaptı. Bu süre zarfında, Türk özel sektörü neleri başarabileceğini tüm dünyaya gösterdi. Adeta rüştünü ispat etti” diye konuştu.
Hizmet Şeref Belgesi alan iş dünyası temsilcilerine de ayrı ayrı teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, “Bu ülkede daha üretimin, ticaretin adı yokken onlar üretiyordu, ticaret yapıyordu. Bu ülkede tüccarın itibarı yokken, memur olmayana kız bile verilmediği yıllarda onlar bu işe baş koydular. Kazanırken kazandırmanın, insanlara iş ve aş sağlamanın mutluluğunu öğrettiler, herkese örnek oldular. Dürüst tüccarın ne olduğunu gösterdiler. Hem bu işin cefasını çektiler. Hem de, TOBB camiası içinde farklı kademelerde görev alarak Türk özel sektörünün yükünü üstlendiler” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin bir tarım ülkesi iken, İtalya ile Çin’in arasındaki en büyük sanayi devi haline geldiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, 30 yıl önce sadece 5 tarım ürünü satabilirken, bugün 200’den fazla ülkeye, 20 bin çeşit mal satar hale gelindiğini anlattı.

“ÖZEL SEKTÖR ODAKLI EKONOMİYİ DEVLET POLİTİKASI HALİNE GETİRDİNİZ”
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Gül’e Türk özel sektörünün büyük bir şükran borcu olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:
“Göreve geldiğinizden bugüne kadar Bakanlığınız, Başbakanlığınız ve Cumhurbaşkanlığınız döneminde, devlet yönetimine köklü bir değişiklik getirdiniz. Milleti öne alan anlayışı hakim kıldınız. Devletin özel sektöre bakışını değiştirdiniz. Özel sektör odaklı ekonomiyi devlet politikası haline getirdiniz. ‘Güçlü özel sektör olmadan, güçlü ekonomi olmadan, güçlü devlet olamaz’ dediniz. Böylece her ortamda, her platformda bizlere destek verdiniz, güç verdiniz. Bu süreçte ilginizi ve alakanızı camiamızdan hiç eksik etmediniz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, Türk özel sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Yönetim Kurulu toplantısına katılan ilk Cumhurbaşkanı oldunuz. Yurt dışı resmi ziyaretlerinize TOBB’u ve iş dünyamızı davet ettiniz. En üst düzey görüşmelerde Türk özel sektörünü öne çıkardınız. Biz de sizin bu desteğinizden güç aldık. Gittiğimiz her ülkeye daha fazla cesaret ve özgüvenle gittik. Yaptığımız her işi daha iddialı yaptık. İşte bugün Türk özel sektörünün başarısı varsa, Türkiye bölgesinin en büyük ekonomik gücü haline geldiyse bunda sizin çok büyük emeğiniz var. Türkiye için büyük bir kazanım olan siyaset adamlığınızın, devlet adamlığınızın çok büyük rolü var. Ben bütün bu süreç boyunca her ortamda bizi öne çıkaran ve himaye eden yaklaşımınızdan dolayı, bizlere verdiğiniz büyük destek ve cesaretten dolayı bu salonu dolduran müteşebbisler adına, camiam adına ve Türk özel sektörü adına size en içten minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Biz, dün olduğu gibi yarın da bu ülkeyi daha zengin, bu milleti daha müreffeh yapmak için koşacağız. Ve inşallah en kısa sürede, bu ülkeyi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağız. Çünkü biz şuna inanıyoruz; Allah hiçbir emeği zayi etmez.”
Konuşmanın ardından TOBB bünyesinde 10 ve 20 yılını dolduran delegelere plaketleri takdim edildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi.
(İHA)