BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  GÜNCEL

Hırsızlar mezarlığı kendilerine zula yaptılar

Hırsızlık şebekesine düzenlenen operasyonda zanlıların çaldıkları eşyaların mezarlığa koydukları tespit edildi. 7 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

Abone ol

İZMİR’de polis ekipleri Esatpaşa Mahallesi'nde şüpheli kişilerin olduğunun bildirilmesi üzerine çalışma başlattı. Sokak aralarında devriyeyi sıklaştıran ekipler, 3 şüpheliyi bir evin penceresindeki demir parmaklıkları kesmeye çalıştıkları sırada yakaladı.

Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren ekipler, zanlılarla birlikte hareket ettikleri tespit edilen 4 kişiyi daha gözaltına aldı.  Yaşları 18'den küçük 5 zanlı ile diğer 2 şüpheli emniyete götürüldü.

ÇALINAN EŞYALAR MEZARLIKTAN ÇIKTI    
Çevrede araştırma yapan ekipler, bir şüphelinin "çaldığımız malzemeleri ilçe mezarlığına sakladık" ifadesi üzerine arama yaptı. Ekipler, mezar taşlarının arasına gizlenmiş 2 LCD televizyon ile bir tablet bilgisayar ve altın yüzük buldu. Hırsızlık şebekesinin elebaşı olduğu ileri sürülen D.K'nin evinde yapılan aramalarda ise çalıntı olduğu tespit edilen 3 saat, 2 kemer, 1 cüzdan ve 4 parfüm ele geçirdi.         

Yaşları küçük lise öğrencisi oldukları belirtilen zanlıların ifadelerinde D.K'nin kendilerini hırsızlığa zorladığını ileri sürdükleri öğrenildi. Suça süreklenen çocuk olarak değerlendirilen 5 zanlının, hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası bulunan D.K'nin akrabası ve akrabasının arkadaşları oldukları ifade edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Menemen Adliyesine sevk edilen zanlılardan D.K'nin de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklandı, 1 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.