BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,59
ALTIN 2.389,65
HABER /  DÜNYA

Hırsızlar İngiltere'de bakanlığı soydu

İngiltere'de Savunma Bakanlığı, bürolara dadanan hırsızlardan dolayı şikayetçi

Abone ol
İngiltere Savunma Bakanlığından, son on ay içinde yaklaşık bir milyon dolarlık (700 bin sterlin) malzeme çalındığı ortaya çıktı.

Muhalefetteki İşçi Partisi'nden Liverpool Milletvekili Luciana Berger'in verdiği soru önergesi üzerine açıklama yapan Savunma Bakanlığı, çalınan malzemeler arasında bir uçak gövdesi, eğitimlerde kullanılan bir seyyar köprü ve bir gemi çapası ile dümeni olduğunu bildirdi.

Milletvekili Berger soru önergesinde, yeni hükümetin işbaşına geldiği Mayıs 2010'dan bu yana çalınan ve değeri 100 sterlinin üzerinde olan malzemelerin dökümünün açıklanmasını istemişti.

Listeyi "ulusal utanç kaynağı" olarak niteleyen Berger, "Hırsızların, askerlerimizin cephede kullanması için alınan kurşun geçirmez yelekleri, silahları, üniformaları, kaskları ve gece görüş gözlüklerini çalabilmeleri utanç verici" dedi.

Söz konusu listede en pahalı malzemenin yaklaşık 50 bin sterlinlik bir helikopter parçası olduğunu ortaya çıkarken, bu parçanın geçen yıl kasım ayında çalındığı kaydedildi. Çalınanlar arasında ayrıca nakit para, madalyalar, tören kılıçları, 34 dizüstü bilgisayar ve 42 Blackberry marka cep telefonu olduğu da belirtildi.

Bu listenin, İngiltere dışında çalınan ya da kaybolan malzemeleri kapsamadığı ifade ediliyor.