BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.440,38
HABER /  DÜNYA

Hırsızı DNA’sı yakalattı

Küçükçekmece’de girdiği evin sahibiyle karşılaşınca kaçan zanlı, olay yerinde düşürdüğü ayakkabısındaki ter örneklerinden yapılan DNA testi ...

Abone ol

Küçükçekmece’de girdiği evin sahibiyle karşılaşınca kaçan zanlı, olay yerinde düşürdüğü ayakkabısındaki ter örneklerinden yapılan DNA testi sonucu yakalandı. Zanlının karıştığı bazı hırsızlık olayları da güvenlik kamerasına yansıdı.
Edinilen bilgiye göre, Polat A. isimli zanlı ve yanında bulunan bir kişi birçok eve girerek hırsızlık yaptı. Bu hırsızlık olaylarından bazıları güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde hırsızların soğukkanlı bir şekilde eve girdikleri ve çaldıkları eşyalarla dışarı çıkma anları görülüyor.
Zanlılar son olarak Kanarya’da bulunan Olcay Kayan isimli vatandaşın evine girdi. P.A. evde bulunan dizüstü bilgisayarı ve bir miktar parayı alarak evden çıkmak istedi. Bu sırada sese uyanan ev sahibi, zanlıları kovalamaya başladı. Olcay Kayan P.A.’yı binanın merdiven boşluğunda yakaladı. İkili bir süre boğuştuktan sonra P.A. bir anlık boşluktan yararlanarak kaçtı. Zanlı kaçarken ayakkabısının tekini olay yerinde düşürürken, Kayan durumu hemen polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen Kanarya Polis Merkezi ekipleri, inceleme yaparken zanlının ayakkabısını fark etti. Ayakkabı delil olarak kriminal laboratuvara gönderildi. Yapılan incelemede ayakkabıda bulunan terden zanlının DNA’sına ulaşan ekipler, kimliğini belirledikleri şahsı bulunduğu adreste kıskıvrak yakaladı.
(İHA)