BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hırsız neye uğradığını şaşırdı!

Hırsızlık yapmak istedi nerdeyse canından oluyordu. İşte Şanlıurfa'da yaşanan o olayın detayları...

Abone ol

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, hırdavatçıdan çaldığı malzemeleri bir marangoza satmak isterken suç üstü yakalanan 26 yaşındaki Yılmaz Çoban, linç edilmek istendi. Yediği tekme tokatlar ile bayılan şüpheli, esnafın araya girmesiyle kurtarıldı.

Viranşehir'de hırdavat malzemesi satışı yapan Şeyhmus Dolaş ve ortağı Bayram Palmanak, dün akşam saatlerinde Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan Ahmet Sayan'a ait marangoza siparişlerini götürdü. Ancak iki hırdavatçı, burada Ahmet Sayan'ın işyerine kutular içerisinde malzeme bırakan bir kişiyi gördü. Malzemelerin bir gün önce kendi işyerlerinden çalınanlar olduğunu gören iki hırdavatçı, kutuları bırakan Yılmaz Çoban'la konuşmak istedi.

İki hırdavatçı, işyerlerinin soyulduğunu ve çalıntı malzemelerin kutularda olduğunu söylemesinin ardından kaçmaya çalışan Yılmaz Çoban'ı yakalayarak marangozda dövmeye başladı. Şüpheli tekme tokat dövülürken, olaya engel olamayan esnaf durumu polise bildirdi. İhbar üzerine marangoza gelen polis, baygın halde iş yerinde bulduğu Çoban'ı çağırdığı ambulans ile hastaneye gönderip, iki hırdavatçıyı da gözaltına aldı.

İki hırdavatçı, işyerlerinde bulunan 20 bin lira değerindeki malzemenin çalındığını söyledi. İfadeleri alınan Dolaş ve Palmanak savcılık talimatı ile serbest bırakılırken, tedavisi tamamlanan şüpheli ise sorgulanmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sorgulamasında hırsızlık suçunu itiraf eden Çoban'ın ifadesi doğrultusunda kendisine yardımcı olduğu ileri sürülen 2 kişi daha gözaltına alındı.