BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.427,58
HABER /  GÜNCEL

Hindistan'da okul çantalarına talimat

Hindistan'da öğrencilerin taşıdığı okul çantalarının belli bir ağırlığı geçmesini yasaklayan düzenleme hem veliler hem de okullar tarafından memnuniyetle karşılandı. Artık öğrencilerin çanta ağırlığı, kendi ağırlıklarının yüzde 10'undan fazla olamayacak.

Abone ol

Hindistan'ın batısındaki Maharaştra bölgesinde öğrencilerin taşıdığı okul çantalarının belli bir ağırlığı geçmesini yasaklayan talimat hem veliler hem de okullar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Hindistan'ın en kalabalık kenti Mumbai'yi de içine alan Maharaştra'da çıkan yeni bir düzenleme, çocukların kendi ağırlıklarının yüzde 10'undan daha ağır çanta taşımasını yasaklıyor.

Ağır çantaların gelişim çağındaki çocuklarda boyun ve sırt ağrılarına yol açtığı ve yorgunluk yaratıp öğrencilerin stres seviyesini yükselttiği ifade ediliyor.

Öğrenciler dersler için çok sayıda kitap ve defter taşısa da, okul malzemelerinin yanı sıra öğle yemekleri ile makyaj takımlarının da ek yük yaptığı vurgulanıyor.

Ne yapmalı?

Öğrencilerin sırtındaki yükü azaltmak için planlanan önlemlerden birkaçı, okullarda temiz içme suyu bulundurmak ve defter-kitaplar için okullara daha fazla öğrenci dolabı yerleştirmek.

Maharaştra yerel eğitim müsteşarı Nand Kumar, yazılı talimatında "Yaptığımız incelemelerde ağırlığı öğrenci ağırlığının yüzde 20'sine, hatta yüzde 30'una denk gelen çantalar tespit ettik" dedi.

Ancak Kumar, talimata uyulmaması halinde ne tür bir yaptırım uygulanacağına dair bilgi vermedi.