BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hindistan: Kız bebeklerin doğumla başlayan çilesi

Hindistan'da bir hafta önce aynı hastanede doğan biri kız, biri erkek bebekler, iki aile arasında yaman bir velayet mücadelesine yol açtı. İki aile de kız bebeği istemezken, erkek bebeğin kime ait olduğu DNA testiyle anlaşılacak.

Abone ol

Hindistan'da yeni doğmuş bir kız bebek anne babası tarafından terkedilirken, yine aynı hastanede doğan bir erkek bebeğin velayetini alabilmek için, iki çift yoğun bir mücadeleye girişti.

Kız ve erkek bebekler bir hafta önce Hindistan'ın Jodhpur kentindeki Umaid Hastenesinde dünyaya geldi. Hastane yetkililerine göre, ebeler, kız bebeğin annesi Bayan Poonam'a bir erkek bebek doğurduğunu bildirdiler. Ama daha sonra bir başka annenin, Reshmi Devi'nin, söz konusu erkek bebeği doğurmuş olduğu açıklandı.

Ortaya çıkan bu karışıklıktan sonra her iki çift, erkek bebeğin kendilerine ait olduğunu iddia etti. Anne babalar, kan tahliline dayanarak bir karara varılmasına karşı çıktılar ve DNA testi yapılmasını talep ettiler. Hastane yetkilileri, yapılan kan tahlilinin, kız bebeğin annesinin Bayan Poonam olduğunu ortaya koyduğunu belirtti. DNA testinin sonucunun alınması ise 5 haftayı bulacak.

Poonam ailesinin bir ferdi de, karışıklıktan hastane personelinin sorumlu olduğunu ve anne ile bebeğin bu karışıklığın çilesini çektiklerini anlattı.

Reshma ailesinden biri kişi de, DNA testi doğrularsa kız bebeği kabul edeceklerini ama ellerinde erkek bebeğin kendilerine ait olduğunu kanıtlayan tüm belgelerin bulunduğunu söyledi.

Hindistan'ın özel TV kanallarından NDTV'nin haberine göre, şimdi, 7 günlük kız bebek, Jodhpur Hastanesinde kendisine sahip çıkacak anne ve babasını bekliyor.

Hindistan medyası, bu son velayet mücadelesiyle ortaya çıkan kız ve erkek bebek ayrımcılığının, Hint toplumunda kızlara değer verilmediği gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdiğine işaret ediyor.