BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.407,16
HABER /  MEDYA

Hidayet Karaca'nın mahkemedeki konuşması internete düştü

14 Aralık operasyonunda tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın mahkemedeki son konuşması internette yayınlandı.

Abone ol

Tahşiyecilere kurulduğu iddia edilen kumpas soruşturmasında tutuklanan Hidayet Karaca'nın mahkemedeki konuşması internete düştü.

DURUŞMA SALONUNDA ALKIŞ VE SLOGANLAR

Karaca'nın kollarını havaya kaldırarak konuşma yaptığı sırada, yumuşak tonda 'hidayet bey" diye araya giren hakime sanık avukatları ve Karaca sert tepki gösterdi. Karaca, Hakim bey "müsade edin burası mahkeme konuşacağım" diyor. Ardından avukatlar da "Adam tutukluyorsunuz lütfedin bir dakika dinleyin" diye bağırıyor.

Karaca, hâkime “Silahlar nerede, örgüt yöneticiliği nerede? Bir filmden bulunuyorsa bir gün bu kararı verenler benim oturduğum yerde oturacak." dediği görülüyor. İşte o sözler:

"Bir diziyle eğer tutuklana biliyorsak, bu bir hayli davadır önemli olan ülkede demokrasinin yerleşmesi, bu karar beklenen bir karardı. Zaten biz buradan bir adalet çıkacağını tahmin etmiyorduk. Önemli olan dualarınız bizimle olsun. Cenabı Allah hayırlara vesile kılsın. Biz bunu tarihe geçeriz. Biz bunu tarihe geçeriz. Ama bize bu kararı verenler, hakim bey bir delil var mı? Mart ayında Sabah gazetesinde yazdığıyla... Silahlar nerede, örgüt yöneticiliği nerede? Bir filmden bulunuyorsa bir gün bu kararı verenler benim oturduğum yerde oturacak. Allah rızası için çalışın, demokrasi için çalışın."