BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Hiç bir yasa kutsal değildir

Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı hiç bir yasanın kutsal olmadığını söyledi

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Meclisin yaptığı hiçbir kanunun kutsal niteliğinin bulunmadığını, Anayasanın da buna dahil olduğunu söyledi.

Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu'nda verdiği iftar yemeğine katıldı.

Yazıcı, Türkiye'nin bu güzellikleri yaşarken, bazılarının ise Türkiye'de ''mahalle baskısı''ndan söz ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin, Malezya'ya benzemesinden söz ediyorlar. Türkiye tarihinde hiçbir zaman ülkenin hiçbir ferdi, değil mahalle baskısına, hane baskısına maruz kalmamıştır. Türkiye'nin kültüründe böyle bir şey yok. Türkiye şuna, buna benzemez. Türkiye ve Türk milleti, kendisine benzer. Bunu herkesin böyle bilmesi gerekir.''

''EN BÜYÜK GÜÇ MİLLETTEDİR''
     
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Yazıcı, Anayasa değişikliği tartışmalarıyla ilgili olarak da şunları kaydetti:
     
''Yüce Meclisin yasa olarak yaptığı hiçbir kanunun kutsal niteliği yoktur. Hiçbir yasa, kutsal değildir, Anayasa da dahil. 'Anayasa değişmez, kısmen yapılamaz' şeklindeki değerlendirmeler, tutuculuğun başka bir şekilde göstergesidir. En büyük güç millettedir ve milletin temsilcisi Parlamentodadır. Parlamentomuz milletiyle ve değişik kurumlarıyla birlikte en güzelini yapacak ve yapmaya hazırdır. Yapmaya hakkı vardır. Aziz milletimiz bu noktada da serinkanlı olsun.''

Teröre destek verenleri lanetledi

Yazıcı, dün Şırnak'ta meydana gelen terörist saldırı sonucu 12 vatandaşın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduklarını da ifade ederek, ''Teröre şu veya bu şekilde destek veren ve icra edenleri böyle bir günde şiddetle lanetliyorum. Milletimize başsağlığı, şehitlerimize rahmet, ailelerine sabır diliyorum'' diye konuştu.