BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,69
ALTIN 2.407,15
HABER /  GÜNCEL

'Hesabınız FETÖ'nün eline geçmiş' deyince

BURSA'da kendisini telefonda polis olarak tanıtarak iki yaşlı kadını 600 bin lira dolandırdığı öne sürülen zanlı tutuklandı

Abone ol

Bursa'da kendisini telefonda polis olarak tanıtan zanlının, iki yaşlı kadını hesaplarının Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) eline geçtiğini söyleyerek 600 bin lira dolandırdığı iddia edildi.

İddiaya göre, telefonda kendisini polis olarak tanıtan İbrahim Ç. (35), aradığı R.H. (73) ve N.K'ye (76), ''Hesabınız FETÖ terör örgütünün eline geçmiş olabilir. Evde ve bankada paranız veya altınınız varsa karşılaştırmamız gerekiyor" dedi. Bunun üzerine paniğe kapılan 2 yaşlı kadın, ayrı zamanlarda toplam 600 bin lira değerindeki altın ve parayı şüpheliye verdi.

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan yaşlı kadınlar, olayı İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine bildirdi. 

Şüpheli tarafından iki kez dolandırıldığı belirtilen R.H, üçüncü kez arayan kişiyle hafta sonu olması nedeniyle 3 gün aralıklarla telefonla görüştü. Pazartesi günü parayı almaya gelen zanlı İbrahim Ç, bölgede bekleyen polis ekiplerince gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklandı.