BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,68
ALTIN 2.408,14
HABER /  DÜNYA

El Bab'ta Türk askerine saldırı! Şehit ve yaralılar var

SURİYE 'de Fırat Kalkanı harekatına katılan Türk askerlerinin bulunduğu El Bab bölgesinden son dakika haberler gelmeye devam ediyor. El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ unsurlarının saldırısında 4 asker şehit oldu 15 asker yaralandı.

Abone ol

SURİYE 'de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatına katılan Türk askerlerinin bulunduğu El Bab bölgesinde, terör örgütü DEAŞ unsurların saldırısı sonucu 4 asker şehit oldu 15 asker yaralandı.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab ve civarında yaşanan çatışmalarda, Özgür Suriye Ordusu birliklerine destek veren Türk unsurlarından 4 askerin şehit olduğu açıklandı. Çatışmalarda biri ağır olmak üzere 15 askerin de yaralandığı belirtildi.

YARALILAR KİLİS'E GETİRİLDİ

Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaralanan 15 asker, tedavi için Türkiye'ye getirildi.112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı 15 asker, tedavi altına alındı. Bir askerin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

ŞEHİT CENAZELERİ GAZİANTEP'E GETİRİLECEK

Bu arada harekatta şehit olan 4 askerin cenazesinin helikopterlerle Gaziantep'e getirileceği öğrenildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA!

Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) yapılan açıklamada, "Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab ve civarında sürmekte olan çatışmalar esnasında Özgür Suriye Ordusu birliklerine destek veren TSK unsurlarından 3 asker şehit oldu, biri ağır olmak üzere 11 asker yaralandı" denildi. Ağır yaralı bir asker daha şehit sayısı 4'e yükseldi.

SAHRA HASTANESİNE SALDIRI

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ve 120’nci gününe giren ’Fırat Kalkanı Harekatı’ ile desteklenen Özgür Suriye Ordusu mensuplarının ilerlemeye çalıştığı El Bab yakınlarındaki Türk askerlerinin konuşlu olduğu sahra hastanesinin kurulu olduğu bölgeye terör örgütü DEAŞ militanlarınca saldırı düzenlendi.

ÇOK SAYIDA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Çıkan çatışmada 40 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirildi. DEAŞ Saldırısının püskürtülmesinin ardından yaralıların sınır hattına taşınması için çalışma başlatıldı.