BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Her yer baldır bacak oldu !

Medyadan iyi bir şeyler yazmak sanki mümkün olmayacakmış gibi. Gazetelere bakıyorum komedi, ekranlar ise vıcık vıcık.

Birbirlerini eleştiriyorlar, dönüp bakıyorsun, aynı şeyi yapıyorlar.

İbo’yu transfer ettiler, programa çıkan İbo’yu dinlediğinizde sanırsınız ki tüm Türkiye’nin en önemli olayı kendisi. Eski ekranına demediğini bırakmıyor, onlara gülüyor alay ediyor. Bir daha onlara program yapmazmış! Sevsinler… Para için çıkmayacağı ekran kaldı mı acaba ?

Kendini yırtıyor, rating alabilmek için ekrana doldurmadığı kalmadı. Program yapımcıları bit pazarından Banu Alkan’ı çıkarıp ona sarıldılar. İbo sarılmakla da yetinmedi… Kameralar kadının uzun eteğini aşamıyorlar ama zoom yaptıkları göğüslerinden de çıkmıyorlar. Ekranları et panayırına çevirdiler. Bütün magazin programlarında her sululuğun önünde olan Mehmet Ali Erbil, ne cevhermiş ki İbo’yu bile sırtlamaya çalışıyor.

ADAM KALMAMIŞ !

Sanki adam kalmamış gibi nereyi açsan aynı suratlar.
Madem kızıyorsun, nereden görüyorsun bunları, diyebilirsiniz.
Seyretmiyorum, televizyonlarımızın hazin halini inceliyorum.
Seda Sayan, Hülya Avşar, Kuşum Aydın, Fatih Ürek... Zaman zaman Asena ve mankenler ile göğüs, kalça, göbek, baldır bacaktan başka bir şey tanımıyor kameralar. Bütün Türkiye, çoluk çocuk bu seks panayırı programları izliyor zannediyorlarsa yanılıyorlar. Öyle olsaydı Digiturk’un belgesel kanallarına kadar reklam gitmezdi.

Kimse bana rating için yaptığını söylemesin. Bir zamanlar reklamverenlere, “Rating tek başına yeterli değil, biz kaliteye önem veriyoruz”, demiyor muydunuz ?

Kadın programları gündüz ekranlarını sarmış! Ortalıkta bir kavga, dövüştür gidiyor. Aile fertleri ekranlarda birbirine sövüyor, dışarıda birbirini vuruyor.

Toplum meselelerine parmak basıyorlarmış! Hadi ordan! Hani kalite, nerede? İlla sevmediğimiz RTÜK zoruyla mı kalkacak bu programlar. Ondan sonra buna da mı sansür diyeceksiniz.

İbo Show’un karşısına eski İbolar’ı koydu diye Star’a giydirdiler de giydirdiler. Bir de bakıyorsun, Kurtlar Vadisi’nde Sharon Stone görünecek diye, karşısına Stone’un en seksi filmi “Temel İçgüdü”yü koyuyor. Onun yaptığını eleştiriyorsun da, ya sen ne yapıyorsun ?

GAZETELER BİR ALEM

Hürrriyet gazetesi günlerdir Sharon Stone ile yatıyor kalkıyor. Koca gazetenin genel yayın müdürü en önemli iş gibi, Amerikalara gitmiş Sharon Stone’un elini sıkıyor, röportaj yapıyor. Onunla boy boy fotoğrafları, sayfa sayfa yazılara gazete yetmiyor eklerde devam ediyor. Dünyanın ulaşılması zor bir siyasi lideri olsa anlayacağım. Kadın, parayı bastıranla öpüşüyor, onunla röportaj yapmak neyin böbürlenmesi.

Ama hesap başka… Amaç, grubun televizyonu ve yayınladığı dizi için gazetede sayfa sayfa reklam yapmak. Eskiden de vardı ama bu derece değildi. Şimdi televizyonların genel müdürlerini kenara itmişler, grup gazetelerinin genel yayın müdürleri televizyonlarını pompalıyor.

Sadece televizyonlarını değil, grup bir kitap mı yayınladı, haydaaa herkes gazetede seferber oluyor o kitabı sattırmak için. Haftalık dergi mi çıkacak, hoppalaaa herkes haftalık dergiye gazetede yer açmaya çalışıyor.

Demekle bitmez, yazmakla bitmeyecek…

Gazeteyi elinize aldığınızda, koltuğa oturup televizyonu açtığınızda, bu dediklerimin devede pire kadar olduğunu göreceksiniz.

Sevgili medyam benim...