BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.434,13

CHP ırkçı mı, diktacı mı ?

Azınlığı temsil eden iktidara ne diyorlardı ?

Azınlığı temsil eden iktidara ne diyorlardı ?

----------------------------------------------------------------------

Engin Ardıç’ın tavrını ve tarzını sevmem. Onun gibi tavrını ve tarzını sevmediğim başka yazarlar da var. Olamaz mı? Öyle yazmak onların tercih hakkıdır, bu da benim takdir hakkım. O, tavrını ve tarzını sevmediğim yazarların yazılarını okumam. Bunu da herhangi bir kayıp olarak görmem.

Ama şu Engin Ardıç yok mu, sevmesem de okutturuyor kendini.

Ayrıldığımız taraflar da var, paylaştığımız taraflar da oluyor.

CHP’den yana yazdıklarına sanırım CHPliler ateş püskürüyordur. Eminim bir taraftan da onu susturmak için çaba harcıyorlardır. Ona kızanlara tavsiyem, ona kızacaklarına yazdıklarına kulak verip yararlanmaya çalışsınlar. Eğer ki, CHP’ye faydalı olmak istiyorlarsa.

Engin Ardıç, CHP’nin kökeni olan İttihatçılar’ın çok bilinçli, planlı ve programlı olduklarının sanılmasının aksine iktidara gelseler ne yapacaklarını bilemediklerini ifade ediyordu yazısında. Şöyle diyordu;

1908 yılına kadar, “hele bir anayasayı yürürlüğe koyalım, gerisi kolay” diyorlardı. İktidara gelirlerse ne yapacaklarını bilemiyorlardı.

Öyle olmasaydı, “halkla eşitlik ve demokrasi” vaadiyle gelip daha üç yıl içinde “ırkçı dikta” yoluna sapmazlardı!

…………………..

Halk, yüzüç yıldır, evet ya, rakamla 103 yıldır, ne İttihat ve Terakki’yi oylarıyla iktidara getirmiştir, ne Cumhuriyet Halk Fırkası’nı, ne Cumhuriyet Halk Partisi’ni Bugüne kadar getirmediği gibi, bugünden sonra da getirmeyecektir.”

CHP’nin bir daha iktidara gelemeyeceği yorumuna katılmıyorum. Bunun koşulları var. Sosyal demokrasinin beklenenlerini CHP’de görebilirsek, koşullar da oluştuğunda CHP iktidara gelme şansına sahip olabilir. Ama bu kadrolarla, bu boş laflarla ve bu eskimiş politikalarla değil.

Benim yukarıda asıl takıldığım “ırkçı dikta” ifadesiydi. Evet adı hem Cumhuriyet hem de Halk olan CHP ne yazık ki hiç halkçı olamadı. 70’li yıllarda büyük umutlar estiren “Halkçı Ecevit” rüzgarı sırasında da devletçi olmaktan bir türlü kurtulamadı. İşte umutlar da galiba o zaman söndü.

Tekrar gelelim “ırkçı dikta”ya…

Bugünkü CHP’ye tabi…

CHP ırkçı mı ?

CHP diktacı mı ?

CHP’nin bugün toplumu birleştirdiğini, kucakladığını göremiyorum. İnsanları “bizden olanlar” ve “bizden olmayanlar” diye bölüyor, kendinden görmediğine de hiç tahammülü yok. Oysa iktidara gelebilmek için, o kendinden görmediği insanların oyuna muhtaç. Eleştiriye hiç gelemiyor. Yanlış politikalar içinde olabileceğini akla dahi getirmiyor.

CHP’nin bugün hala sırtını askere, yargıya ve bürokrasiye dayamak ister tavrı ne yazık ki Engin Ardıç’ı haklı çıkarıyor.

İyi de bugün azınlıkta kaldığı için iktidara gelemeyen CHP, çoğunluktan oy almadan nasıl iktidara gelebilecek? Azınlık oylarıyla mı? İnanılmaz, değil mi?

Nasıl olacak peki, sorusunun cevabını da sevgili CHP yöneticileri vermeli.

Azınlığı temsil eden iktidara ne diyorlardı ?