BIST 10.756
DOLAR 32,26
EURO 34,92
ALTIN 2.430,72
HABER /  DÜNYA

Her şey uyuşturucu şüphelisini yakalamak için

Adana’da uygulama yapan polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan otomobilde 85 kilo esrar ele geçirildi. Otomobilini bırakıp bir evin damınd...

Abone ol

Adana’da uygulama yapan polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan otomobilde 85 kilo esrar ele geçirildi. Otomobilini bırakıp bir evin damındaki halının altına saklanan sürücü ise yakalandı.
Olay, merkez Seyhan ilçesi Yeşiloba Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, polis Yeşiloba Mahallesi D-400 karayolu üzerinde uygulama yapmaya başladı. Saat 16.30 sıralarında uygulama noktasından geçerken polisin "dur" ihtarında bulunduğu 01 BKH 23 plakalı otomobilin sürücüsü Hasan S. (35), durmayarak kaçmaya başladı. Bunun üzerine polis zanlıyı kovalamaya başladı. Yunus ekiplerinin de katıldığı kovalamaca sırasında otomobilden iki çuval düştü. Olay yerine hemen özel hareket ve helikopter sevk edildi. Bir grup polis düşen çuvalları incelediğinde içinde esrar olduğunu tespit etti. Zanlının kaçtığı mahalle kısa sürede abluka altına alındı. Polis zanlının ara sokakta otomobilini de bırakarak kaçtığını tespit etti. Otomobilin bırakıldığı sokağın giriş ve çıkışları polisler tarafından kapatıldı. Operasyonda helikopter de havadan takibe başladı. Polis zanlının uzağa kaçamayacağını düşünerek sokakta bulunan evleri tek tek aradı. Zanlı, kısa sürede aynı sokakta 3 katlı bir evin damında halının altına saklanmış halde bulunarak Şakirpaşa Polis Merkezi’ne götürüldü. Hasan S.’nin işsiz olduğu için esrar sattığını, iş olması halinde satmayacağını belirterek, "Vatan sağolsun" dediği öğrenildi.
Polis, zanlının yanında bir kadın olduğu duyumunu alarak evlerde kadını aramaya devam etti. Ancak yapılan aramalarda kadın bulunamadı. Daha sonra zanlının yalnız olduğu anlaşıldı. Polis otomobilde yaptığı incelemede 3 çuval ve 2 kutu içinde toplam 85 kilo esrar ele geçirdi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(İHA)