BIST 10.061
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.431,92
HABER /  DÜNYA

Genç modacılar hünerlerini sergiledi

İstanbul Merter’de, genç moda tasarımcılarının renkli ve ilginç koleksiyonları yarıştı. Sokağa kurulan dev platformda beğeniye sunulan tasar...

Abone ol

İstanbul Merter’de, genç moda tasarımcılarının renkli ve ilginç koleksiyonları yarıştı. Sokağa kurulan dev platformda beğeniye sunulan tasarımlar, büyük beğeni topladı.
Güngören Belediyesi sponsorluğunda Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği (MESİAD) tarafından ilk kez düzenlenen ‘Merter 2013 - Moda ve Tekstil Tasarım Yarışması’ görkemli bir şekilde start aldı. Merter’i moda merkezi haline getirmek, genç tasarımcıları desteklemek ve moda dünyasına yeni isimleri kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmada, 12 üniversiteden 46 genç tasarımcı, Merter Selvi Sokak’ta kurulan dev podyumda tasarımlarını tanıttı. Mankenler tarafından tanıtılan kıyafetler, defileye katılan vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

SOKAK ORTASINDA PODYUM
Projenin en ilgi çeken kısmı ise sokak ortasına kurulan podyum oldu. Podyuma tek tek çıkan mankenler, tasarımcıların bir birinden farklı kıyafetlerini vatandaşlara tanıttı. Vatandaşlar ise podyum önünde jurilik yaparak kıyafetlere kendi aralarında not verdi. Sokak ortasındaki defilede ilginç görüntüler ortaya çıktı.
Defileyi izlemeye gelen Güngören Kaymakamı Zafer Orhan, Merter’in bir tekstil merkezi olduğunu belirterek, “ Merter’de yaklaşık 5 bin firma hem yurtiçi hem de yurtdışına hizmet vermektedir. Bu yüzden Merter’de iplik üretiminden, tasarıma, hazır giyimden çocuk giyimine kadar geniş yelpazede bir kümelenmenin olduğunu görüyoruz. Buradaki kümelenmeyi rastgelelikten çıkartıp kurumsallaştırmaya çalışacağız ve Merter’i bir moda merkezi haline getireceğiz” dedi.

“PARİS VE MİLANO’DA OLDUĞU GİBİ MERTER MODASI DA BAŞLAYACAK”
Türk modasının dünyada tanınması gerektiğinin altını çizen Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, “Türk basınında sürekli ‘Paris’te, Milano’da moda haftası başladı’ diye duyuyoruz. Biz Merter’de de ‘moda haftası başladı’ diye duyulmasını istiyoruz ve duyulacakta. Bunun için ‘Merter 2013 Moda’ diye bir etkinlik yapıyoruz. İnşallah bu da geleneksel hale gelecektir” diye konuştu.
Merter’i moda merkezi haline getirmek istediklerini söyleyen Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Halit Tuna ise, “Amaçlarımızdan bir tanesi de hem yurt dışında hem de Türkiye’de Merter’i istediğimiz noktaya getirebilmektir. Moda konuşuyorsak podyum olmalı, moda konuşuyorsak tasarım olmalı” ifadelerini kullandı.
Yarışmaya katılan tasarımcıların çalışmaları bugün sektörün duayenleri Barbaros Şansal, Gamze Saraçoğlu, Çiğdem Akın, Günseli Türkay, Başak Gürsoy, Özgür Masur, Simay Bülbül gibi ünlü tasarımcılar tarafından değerlendirilecek. Dereceye giren tasarımcılara çeşitli para ödülü verilerek iş ve staj olanağı sağlanacak.
(İHA)