BIST 10.613
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.491,37
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Her kuşun eti yenmez Sayın Başbakan

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Twitter'ın hükümete olumsuz yanıt vermesini değerlendirdi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, sosyal paylaşım sitesi twitter'in Taksim Gezi Parkı odaklı olaylarla ilgili hükümetin işbirliği çağrısına olumsuz yanıt vermesine, "Bildiğiniz gibi twitter'ın amblemi kuştur. Hükümet her kuşun etinin yenmeyeceğini görmüştür" dedi.

Tekin, Milas ilçesinde parti teşkilatını ziyaret ederek, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ziyarette, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları değerlendiren Tekin, camide alkol tüketildiği iddialarının ardından ifadesine başvurulan Bezm-i Alem Valide Sultan Camii İmamı Fuat Yıldırım'a verdiği ifadeden dolayı teşekkür etti.

Camii imamının 'Müslüman yalan söylemez' cümlesinin altı çizilecek bir cümle olduğuna vurgu yapan Tekin, "Takdir ettiğimiz bir cümledir. Toplumun vicdanı olmuştur. Bir başbakanın en kutsal değerlerimizi hunharca nasıl kullandığının cevabını Fuat Hoca (Yıldırım) vermiştir. Ben başta İhsan Eliaçık, daha sonra Fuat Hoca'ya çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bizim de özlem duyduğumuz din adamlarının nasıl örnek teşkil etmesi gerektiğini en açık dille ifade etmiştir" dedi.

Twitter’ın uluslararası konjonktürde bir site olduğunu ifade eden Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 "Twitter'ın amblemi kuştur. Hükümet her kuşun etinin yenmeyeceğini görmüştür. Siz Aydın Doğan'a saldırırsınız, Karamehmet'e saldırırsınız, Türkiye'deki gazeteyi, medyayı istediğiniz gibi yönetirsiniz, devletin elindeki televizyonları adeta sizin kendi kanallarınızmış gibi kullanabilirsiniz ama unutmayın uluslararası konjonktürde kurulmuş twitter'ı sizin etkilemeniz ya da ona Türkiye'de kurmuş olduğunuz baskıyı kurmanız mümkün olmaz. Yani, her kuşun eti yenmez Sayın Başbakan"

Başbakan Erdoğan'ın  "Polisimiz destan yazdı" sözlerini eleştiren Tekin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Başbakanın bilmesi gereken şu; dünyanın hiçbir yerinde kolluk kuvvetleri destan yazmaz. Destan ancak ve ancak Çanakkale'de olduğu gibi düşmana karşı yazılır. Destan yazacaksanız destanın yazılacağı yer parlamentodur, TBMM'dir. Tam da o destanı dün Cumhuriyet Halk Partisi yazdı. İlk kez Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı 5 saat kürsüye oturarak demokrasiyi işletti. 5 tur içinde arkadaşlarımız kendini temsil edecek isimleri seçti. Demek ki destan, polis copuyla, biber gazıyla olmuyor, demokrasiyle, özgürlükle oluyor."